Fenerbahçe play-off’a kazanarak gidiyor

Fenerbahçe, büyük çekişmeye sahne olan maçta Bursaspor'u son saniye basketiyle 84-82 yendi. Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek final maç takvimi açıklandı

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Bursaspor karşılaşmasının son anları büyük bir heyecana sahne oldu.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda play-off’a kalan Fenerbahçe ve Bursaspor sıralamayı etkilemeyecek bir karşılaşmaya çıktı. Takımlar sahada rahat olmasına karşın sahada çekişme vardı. İlk periyot 22-21 devre 45-42 Kanarya’nın üstünlüğüyle geçildi.

TFF tükürük kavgasına girdi: Samet Akaydin PFDK'lık olduTFF tükürük kavgasına girdi: Samet Akaydin PFDK’lık oldu

İkinci yarının son bölümüne kadar iki takım rahat gözüküyordu. Son 5 dakikada vidaları sıkıldı. Uzun oyuncuları Auguste ve Yiğitcan Saybir’in 5 faulle oyun dışı kalmasına rağmen son 1 dakikaya önde giren Bursaspor iki kritik hücum ribauntu verdi. Antetokounmpo, kendi kullandığı faulde ribantu alarak smaç yaptı ve skoru 82-82’ye getirdi. Bursapor hücumu değerlendiremeyince Şehmus Hazer topu kullandı. Potadan seken topu alan Motley bitime 1.9 saniye kala takımına maçı kazandırdı. 84-82’lik sonuçla sarı lacivertliler 24. galibiyetini aldı.

Play-off maç takvimi açıklandı

Bu karşılaşmayla Türkiye Süper Basketbol Ligi’nde normal sezon sona erdi. Ligi ilk 4 sırada tamamlayan Telekom, Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Karşıyaka saha avantajını ele geçirdi. 2 galibiyetin gerektiği çeyrek final serisinde ilk maçlar 26-27 Mayıs, 2’nci maçlar ise 30-31 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Maç takvimi şöyle:

26 Mayıs Cuma: 18.00 Telekom – Galatasaray, 20.30 Karşıyaka – Bursaspor.

27 Mayıs Cumartesi: 18.00 Anadolu Efes – Darüşşafaka, 20.30 Fenerbahçe – Tofaş

İhtiyarlara yer var! Real Madrid Euroleague'i böyle kazandıİhtiyarlara yer var! Real Madrid Euroleague’i böyle kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.