Eurolegue Final-Four için final maçında Fenerbahçe Pire'de Olympiakos'a yenildi ve seriyi 3-2 kaybetti. Eski Fenerbahçeli Kostas Sloukas maçı 22 sayı ve 6 asistle tamamladı.

Fenerbahçe dördüncü maçı kazandıktan sonra birçok taraftarın aklından “Ah o Sloukas’ın şutu girmeseydi” cümlesi geçti. Seri 2-2’ye geldi, üçüncü maçtaki son saniye basketi olmasa Fenerbahçe belki de Kaunas biletini cebine koyacaktı. Ancak bilet, Pire’de çıkılacak son bir deplasman maçının ucundaydı. Yani ekmek aslanın ağzındaydı.

Olympiakos maça serinin hayal kırıklığı yaratan oyuncularından Kostas Papanikalaou’nun etkili performansıyla başladı. Fenerbahçe iki sayılık atışlarla farkı korurken hücumdaki sorunlara rağmen ilk çeyrek 20-15 Olympiakos üstünlüğüyle bitti. İlk çeyrekteki oyuna rağmen 5 sayılık fark oldukça olumlu duruyordu. İkinci çeyrekte Marko Guduric’in üst üste üçlükleri Fenerbahçe’nin skorda öne fırlamasını sağladı. Temsilcimiz 31-29 öne geçti. Ancak ardından Kostas Sloukas, etkili oyununu sergilemeye başladı. Devre, 15-2’lik Olympiakos serisiyle 44-33 aleyhimize sonuçlandı.

Euroleague ABD’de: İlk maç Fenerbahçe’nin

İkinci yarıya hücumda yine iki sayılık atışlarla etkili başlayan temsilcimiz, Olympiakos’u durdurmakta zorlandı. Kostas Sloukas’ın liderliğini sürdürdüğü Oly, üçüncü çeyreği 65-52 önde kapadı. Fenerbahçe’nin son çeyrekteki geri dönüş çabalarına yanıt verense Sasha Vezenkov oldu. Bulgar oyuncu pota altından bulduğu isabetlerle farkı korudu. Farkın tek hanelere dahi düşmesine izin vermeyen Oly, sahadan 84-72, seriden de 3-2 galip ayrılarak dörtlü finale yükseldi.

Maç boyunca hakemlerin verdiği kararlar tartışma konusu oldu. Taraftarların sıklıkla lazer tuttuğu Fenerbahçe benchi ve bench arkasında bulunan Başkan Ali Koç, bir ara Yunan yetkilileri uyarmak durumunda kaldı. Bu iklimde oynanan maçta ön plana çıkan isim Kostas Sloukas oldu. Sloukas maçı 22 sayı ve 6 asistle tamamladı. Sasha Vezenkov 17 sayı üretti. Kostas Papanikalaou da 14 sayı ve 11 ribauntla double double yaptı. Temsilcimizde Marko Guduric, 12’de 8 üçlük attığı maçı 26 sayıyla tamamladı. Johnathan Motley 14, Carsen Edwards 10 sayı üretti ancak bu performanslar yeterli olmadı. Sarı-lacivertlilerde toplam 71 dakika 57 saniye sahada kalan Nigel Hayes-Davis ve Dyshawn Pierre ikilisinin toplam 5 sayıda kalması dikkat çekti. Bir başka dikkat çekici istatistik de Fenerbahçe’de Marko Guduric dışındaki oyuncuların 15’te 0’la üçlük atması oldu. Bu sonuçla birlikte 2013-14 sezonundan bu yana ilk kez Final Four’da bir Türk takımı yer almayacak.

Jokic takım sahibini itti, çizgiyi aştı!