Euroleague ABD’de: İlk maç Fenerbahçe’nin

ESPN, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olarak kabul edilen EuroLeague’in yayın haklarını aldı. Yayınlanacak ilk maç Olympiakos - Fenerbahçe maçı.

Spor 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
EuroLeague adına önemli yayın anlaşması gerçekleşti.

EuroLeague yıllardır şampiyon takımın kazandığı cüzi miktarda parayla gündem olan bir organizasyon. Katılımcı takımların yaptıkları yatırımların karşılıklarını bulamadığı yönündeki iddialarla karşı karşıya kalan EuroLeague adına yayıncılık hususunda önemli bir adım atıldı.

Avrupa’nın kulüpler düzeyinde en önde gelen organizasyonunun Amerika’daki hakları ESPN tarafından satın alındı. EuroLeague resmi sitesinden yapılan açıklamayla ESPN’in bu sezonun kalan maçlarını ve gelecek sezonun tüm maçlarını kullanıcılarına ulaştıracağı belirtildi.

EuroLeague bu sezon bir başka: Kazan ya da evine dönEuroLeague bu sezon bir başka: Kazan ya da evine dön

Euroleague Basketbol Pazarlama ve İletişim Kıdemli Direktörü Alex Ferrer Kristjansson, konuyla ilgili olarak “ABD’deki basketbol hayranlarının, EuroLeague maçlarını ESPN platformunda izleme olanağına sahip olacak olmasından ötürü çok memnunum. Küreselleşme, genel olarak spor pazarının ve özel olarak da basketbolun büyümesi için bir mihenk taşı niteliğinde. ABD basketbol hayranlarının, hikayelerimizin çeşitliliğini ve Euroleague’in tüm sezon boyunca sunduğu deneyimi takdirle karşılayacağından eminiz” dedi.

Bu anlaşma kapsamında Amerika’da yayınlanacak ilk EuroLeague maçı, bu akşam 22.00’de Olympiakos ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan çeyrek final serisi beşinci maçı olacak.

LeBron’un oğlu Bronny kolej seçimi yaptıLeBron’un oğlu Bronny kolej seçimi yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.