LeBron’un oğlu Bronny kolej seçimi yaptı

NBA’in süper yıldızlarından LeBron James’in yeteneğiyle dikkat çeken oğlu Bronny James, Kolej Ligi’nde formasını giyeceği üniversiteyi seçti. Bronny, Kaliforniya’dan ayrılmayacak ev USC forması giyecek.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Bronny (görselde solda) üniversite tercihini USC'den yana kullandı.

NBA tarihinin en iyi oyuncularından biri LeBron James, bu sene başında oğlu Bronny ile beraber oynamak istediğini söyledi. Bu andan itibaren, 2024 draftına girmesi beklenen Bronny’yi hangi takımın seçebileceği konuşulmaya başlandı. Konuşulan bir başka konu, genç yeteneğin hangi koleji seçeceğiydi.

Burası NBA: Benim hatam, kafana bastım...Burası NBA: Benim hatam, kafana bastım…

Bronny, kolej seçimini yaptı. Oyuncu, USC’de forma giyecek. University of Souther California yani Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde oynama tercihi yapan Bronny, James ailesinden uzak kalmayacak. LeBron James, oğlunun koleje gidişi hakkında, “Ailemden birinin koleje gidiyor olduğunu görmek gurur verici. Benim ailemden koleje giden ilk kişi o” dedi. LeBron, 2003 senesinde liseden direkt olarak NBA’e adım atmış ve koleje gitme seçeneğini değerlendirmemişti.

Miami Heat savunmasıyla öne geçtiMiami Heat savunmasıyla öne geçti

Bronny’nin gittiği USC, tarihinde yetenekli oyuncular barındırıyor. USC’den çıkıp NBA’e adım atan ve ligde iz bırakan oyuncuların bazıları şu şekilde: DeMar DeRozan, Taj Gibson, Robert Pack, Nikola Vucevic, De’Anthony Melton, Evan Mobley, Onyeka Okongwu, Paul Westphal.

LeBron’un beraber oynamak istediği oğlu Bronny için birbirinden farklı kaynaklar farklı draft sıralamaları belirlemiş durumda. Her sezon drafta girme ihtimali olan oyuncuları tahmini olarak sıralayan ve kolej sezonu içinde sürekli olarak revize edilen bu listelerden bazıları ve Bronny’nin yer aldığı sıralamalar şu şekilde:

ESPN: 10. sıra

The Source Nexus: 22. sıra

Yahoo: 24. sıra

nbadraftroom: 28. sıra

nbadraftnet: 47. sıra

EuroLeague bu sezon bir başka: Kazan ya da evine dönEuroLeague bu sezon bir başka: Kazan ya da evine dön

Bronny, Los Angeles’taki ünlü Sierra Canyon Lisesi’nden mezun olacak ve gelecek sezon itibarıyla yine Los Angeles’ta bulunan USC’nin formasını terletecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.