Burası NBA: Benim hatam, kafana bastım…

Philadelphia 76ers ve Boston Celtics arasında oynanan maçta sezonun en değerli oyuncusu Joel Embiid, ile rakibi Grant Williams arasında yaşananlar "NBA play-off'ları böyle" dedirtti.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Joel Embiid, yanlışlıkla Grant Williams'ın kafasına bastı.

NBA’de Doğu Konferansı yarı final serisi üçüncü maçında Philadelphia 76ers ve Boston Celtics karşı karşıya geldiler. Boston Celtics’in 114-102 kazandığı ve seride 2-1 öne geçerek saha avantajını yeniden eline geçirdiği mücadeleye Joel Embiid ve Grant Williams arasındaki pozisyon damga vurdu.

Yüzüğün laneti! Son kurban Mike BudenholzerYüzüğün laneti! Son kurban Mike Budenholzer

Aynı topa hareketlenen Williams, Jaylen Brown ve Embiid üçlüsünden Kamerunlu oyuncu yere uçan rakiplerinin üstünden atlamaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı ve Grant Williams’ın kafasına basarak yere inebildi. Kenarda kısa bir tedavi gördükten sonra sahaya dönebilen Grant Williams, maça devam etti. İkili arasında pozisyondan sonra gelişen sohbet, kameralara yansıdı.

Joel Embiid: “Benim hatam, kafana bastım.”

Grant Williams: “Burası play-off kardeşim.”

Joel: “Siz düştünüz ben de düşmeye çalıştım.”

GW: “Topa gittiğini biliyorum.”

Joel: “Üstünüzden atlamaya çalıştım.”

GW: “Hepimiz bunun için savaşıyoruz kardeşim.”

Draymond Green diskalifiye edilmişti

Play-off ilk turunda Golden State Warrios ve Sacramento Kings’i karşı karşıya getiren seride Draymond Green, 2. maçta Domantas Sabonis’in göğsüne basmıştı. Draymond, bu hareketi nedeniyle maçtan diskalifiye edilmiş ve bir maç ceza almıştı. Warriors, Draymond olmadan çıktığı 3. maçı kazanmış ve seriye dönmüştü.

NBA'in kötü çocuğu iş başında! Rakibini çiğnediNBA’in kötü çocuğu iş başında! Rakibini çiğnedi

Ancak Embiid-Williams olayının bununla benzer bir yanı yok. Zira Embiid, pozisyonda da görüldüğü gibi kaçmaya çalışıyor ve aynen Williams’a anlattığı üzere kendini kaçıramadan Williams’ın kafasına iniyor. İki oyuncunun da oyuna devam edebilmiş olması pozisyon sonrasındaki güzel sohbetle beraber en iyi haber. Williams’ın da sonuçta açıkladığı üzere, play-off basketbolda varını yoğunu ortaya koyma yeri. Elbette Draymond’ın yaptığı gibi içindeki öfkenin varını yoğunu değil, kazanma hırsı ve mücadelenin varını yoğunu…

Embiid ödülüne kavuştu

Joel Embiid, geçtiğimiz günlerde sezonun en değerli oyuncusu seçilmişti. Yıldız isim ödülünü maç öncesi aldı. Kutlama anları, gece sonunda gelen mağlubiyetle beraber taraftarda buruk bir tat bıraktı.

Seride dördüncü maç Pazar akşamı saat 22.30’da yine Philadelphia’nın sahasında oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.