NBA’in kötü çocuğu iş başında! Rakibini çiğnedi

NBA'in kötü çocuğu olarak bilinen Golden State Warriors oyuncusu Draymond Green, bacağını tutan Sacramento Kings'ten Domantas Sabonis'i çiğnedi. Vukutları ile bilen Green'in bu hareketi tartışma yarattı.

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Draymond Green'in hareketi maçın en tartışılan görüntüsü oldu.

NBA’da bazı oyuncular yeteneklerinden çok sertlikleriyle, yaptıklarıyla bilinirler. Bunun en önemli örneklerinden biri geçmişte Dennis Rodman’dır. Michael Jordan ile Chicago Bulls, şampiyonluklar kazanırken kadronun kötü çocuğu Denniz Rodman’dı. Sayı katıkısı vermese bile aldığı ribauntlar, rakibi rahatsız etmesiyle takımın önemli bir parçasıydı.

Günümüzde ise bu tip oyuncuların en bilineni Golden State Warriors forması giyen Draymond Green. Warriors tarafından 2012’de 35. sıradan draft edilen Green, o zamandan beri takımının başarısı için saha içinde ter döküyor. 2014-15, 2016-17, 2017-18 ve 2021-22 sezonunda 4 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Green, saha içindeki acımasız hareketleriyle biliniyor.

Çin'de şike skandalı! Takımlar diskalifiye oldu koçlara ceza yağdı…Çin’de şike skandalı! Takımlar diskalifiye oldu koçlara ceza yağdı…

Sabonis’in göğsünü ezdi

Geçen yılın şampiyonu Warriors, play-off’ta Sacramento Kings ile eşleşti. İlk iki maç Kings’in sahasında oynandı ve ev sahibi ekip hata yapmadı. Kings’in 114-106 kazandığı maça damga vuran olay ise Green ve Sabonis arasında yaşandı. 4. periyotta Domantas Sabonis, Draymond Green’in ayağını tuttu. Sabonis’in bu hareketine sinirlenen Green, yerdeki rakibinin üstüne bastı. Hakemler videoyu izledikten sonra Sabonis’e teknik faul verdi, Green’i ise flagrant 2 (kasti faul 2) ile diskalifiye etti. Burada şu bilgiyi vermek gerekiyor. NBA’de kasti faul 1 ile kasti faul 2 arasındaki fark aşırılık.

Green: Hakemler sadece izledi

Maçtan sonra Green, Sabonis ile yaşadıklarından dolayı hakemleri sorumlu tuttu. Green, “İki gecede iki kez bacağım tutuldu. Hakemler sadece izliyor. Ayağımı bir yere indirmem gerekiyor ve esnek bir insan değilim. Çok fazla esneyemiyorum” diye konuştu. Olayın diğer kahramanı Sabonis ise şunları söyledi: “Bu, play-off basketbolu. İkimiz de ribaunt için savaşıyorduk ve birbirimize faul yaptık. Böyle şeyler yaşanır. Yola devam etmek lazım.”

NBA’in efsane oyuncularından yorumcu Shaquille O’Neal ise Green’e destik verdi. O’neal, “Burada oturup ikiyüzlü bir yorum yapmayacağım. Ben de Draymond’ın yaptığını yapardım. Gerçekten yapardım. Beni öyle tutarsan ne yapacağım ki?” dedi.

Kentucky mahsulleri Sacramento Kings adına feneri yaktıKentucky mahsulleri Sacramento Kings adına feneri yaktı

Her ne kadar Shaq ona destek verse bile rakiplerinin sinirlerini bozmasıyla ünlü olan Draymond Green’in geçmişten getirdiği kötü bir ünü var. Bu da onu hakemler gözünde antipatik yapıyor. Green’in karıştığı bazı olaylar şöyle…

Draymond Green 2014’ten bu yana her sezon aldığı teknik faullerde ligde ilk 12’de yer aldı ve iki kez de ikinci oldu. Bir çok normal sezon ve play-off maçında sahadan ihraç edildi. Sık sık hakemlere sinirlenip bağıran basketbolcu, bu yüzden hakem camiasında pek sevilmiyor. Hatta bir keresinde Green, kendi takım arkadaşı James Wiseman’a bağırdığı için teknik faul aldı.

Green’in başrolde olduğu bir başka olay ise 27 Ekim 2017’de meydana geldi. Bradley Beal ilk yarının son dakikasında Green’i boynundan tuttu. Sonra saha içinde kavga çıktı. Kavga o kadar şiddetliydi ki Draymond Green’in forması tamamen parçalandı. Her iki oyuncu da oyundan atıldı ve daha sonra uzaklaştırma cezası aldı. Ayrıca Green 25 bin dolar, Beal ise 50 bin dolar ödemek zorunda kaldı.

Warriors, 2018 NBA Batı Konferansı finallerinde Houston Rockets ile karşı karşıya geldi. Green, birinci maçta henüz 70. saniyede teknik faul aldı. Rockets’in yıldızı James Harden, Green ile girdiği bir mücadelede sinirlendi ve rakibinin çenesine dirsek atarak göğsünden itmeye başladı. Harden’ın ceza alma ihtimali bile Houston taraftarlarının ödünü kopartmaya yetti.

Maskeli Mike Conley’e yumruk

2015 NBA Batı Konferansı yarı finalleri 2. maçında Draymond Green, o sırada Memphis Grizzlies forması giyen Mike Conley’nin yüzüne vurdu. Conley, yüz kırığı ameliyatından sonraki ilk maçıydı ve korunmak için yüz maskesi takıyordu. Mike Conley, olay için ” sadece basketbol” diyerek geçiştirdi. Grizzlies da bunun sadece kasıtlı olmadığını düşündü.

2016 NBA Batı Konferansı finalleri 3. maçında Warriors ile Oklohoma Thunder karşı karşıya geldi. Draymond Green, üçüncü maçta rakibinin kasıtlarına tekme attı. Yapılan faul dana sonra NBA yönetimi tarafından kasti faul 2’ye yükseltildi. Warriors’un sahasındaki maçta Green, Adams’ın kasığına bir kez daha vurdu. NBA yönetimi para cezasını arttırdı ama ekstra maç cezası vermedi.

2016 NBA finallerine Cleveland Cavaliers ile Golden State Warriors çıktı. Finalde LeBron James, Draymond Green’in üzerine bastı ve Green de yumruğunu sallayarak karşılık verdi. Yumruğun James’in kasığına yakın olduğu görüldü. Daha önceki vukuatları da değerlendiren NBA, Green’e 2016 NBA finali 5. maçı için uzaklaştırma cezası verdi. Green aslında James’e vurmamıştı ve NBA tarihinde bir final serisinin ortasında önemli bir ilk beş oyuncusunun ceza alması daha önce hiç yaşanmamıştı. Bu, lig tarihindeki en tartışmalı cezalardan biriydi.O maçı kazanan Cleveland Cavaliers seriyi çevirdi ve sezon sonunda ilk şampiyonluğa ulaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.