Yüzüğün laneti! Son kurban Mike Budenholzer

2016'dan beri NBA'de takımlarını başarıya ulaştırıp şampiyonluk yüzüğü takan koçlar kovulmaktan kurtulamıyor. Bu lanetin son kurbanı Milwaukee Bucks'ta Mike Budenholzer oldu.

Spor 6 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Milwaukee Bucks, Mike Budenholzer ile yolları ayırdığını duyurdu.

Tyronn Lue, 2015-2016 sezonunun ortasında Cleveland Cavaliers koçu David Blatt’ın yerini aldı. Golden State Warriors’a karşı inanılmaz bir geri dönüşle NBA şampiyonluğunu kazandı. Lue, sadece üç yıl sonra ve iki NBA Finali daha oynadıktan sonra takımdan kovuldu.

Nick Nurse, 2018-19 sezonunda Toronto Raptors’u tarihinin ilk şampiyonluğuna taşıyan koçtu. 2020’de NBA Yılın Koçu seçildi. Bu sezonsa kapının önüne konuldu.

Frank Vogel, bir pandeminin ortasında imkansızı başardı ve Los Angeles Lakers’ı 2020 NBA sezonunda şampiyonluğa taşıdı. Üç yıldan kısa bir süre sonra takımla ilişiği kesildi.

Fenerbahçe pes etmedi! Dananın kuyruğu Pire'de kopacakFenerbahçe pes etmedi! Dananın kuyruğu Pire’de kopacak

2016, 2019 ve 2020’de şampiyonluk yüzüğü takan koçlar takımlarından adeta tekma tokat gönderildi. Yüzüğün lanetine uğrayan son koç ise Milwaukee Bucks’ı 2021’de şampiyon yapan koç Mike Budenholzer oldu. 5 sezondur Bucks’ın başında bulunan 53 yaşındaki Budenholzer’ın görevine son verildi. Budenholzer, 2015 ve 2019’da NBA’de yılın antrenörü seçilmişti.

Bu sezon 58 galibiyet, 24 mağlubiyetle normal sezonun en başarılı takımı olan Bucks, Doğu Konferansı play-off ilk tur serisinde Miami Heat’e 4-1 yenilerek elenmişti. Takımın başında beşinci sezonunu tamamlayan Budenholzer’ın iki yıl, 16 milyon dolarlık sözleşmesi bulunuyordu.

Bucks Genel Menajeri Jon Horst, “Bu değişiklik kararını vermek çok zordu. Bud, beş sezonda takımımızı 50 yıl sonraki ilk şampiyonluğuna ve istikrarlı bir başarı çağına taşımamıza yardımcı oldu. Bud’ın Milwaukee’de yaratılmasına yardımcı olduğu kazanma kültürü için minnettarız. Bu, bir sonraki şampiyonluğumuza doğru ilerlerken yeniden odaklanmamız ve yeniden enerji kazanmamız için bir fırsat” dedi.

Embiid NBA’in en değerlisi!Embiid NBA’in en değerlisi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.