Ekpe Udoh yeniden NBA’de

2015-2017 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen ve 2 sezonda büyük izler bırakan basketbolu Ekpe Udoh, asistan koç olarak Atlanta Hawks’ta Quin Snyder’ın ekibine katıldı.

Spor 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Udoh, yeniden Amerika'nın yolunu tuttu.

Fenerbahçe basketbolu denince akla gelen uzunlardan Ekpe Udoh, NBA’de Atlanta Hawks takımının koç ekibine katıldı. The Athletic’ten Shams Charania’nın haberine eski NBA draft 6 numarası basketbolcu Udoh, eski Türk Telekom koçu Erdem Can’ın da bir sene yanında asistan koçluk yaptığı Quin Snyder’ın ekibine katılacak.

Bursa’da bir dönem kapandı, Uludağ İçecek sponsorluktan çekildiBursa’da bir dönem kapandı, Uludağ İçecek sponsorluktan çekildi

Ekpe Udoh, Fenerbahçe’nin 2017 EuroLeague şampiyonluğu serüveninin en değerli parçalarından biri oldu. Nijeryalı, İstanbul’da düzenlenen ve Fenerbahçe’nin önce Real Madrid ardından Olympiakos’u yenerek şampiyonluğa uzandığı dörtlü finalin en değerli oyuncusu seçildi. Ekpe, bilhassa pota altı savunmasındaki ürkütücülüğü ile Avrupa basketboluna damga vurmuş, şampiyonluğun ardından NBA’e dönüş yapmıştı.

Potanın Perileri'nin kadrosu belli oldu... Sakatlık sorunuPotanın Perileri’nin kadrosu belli oldu… Sakatlık sorunu

Ekpe, Amerika’ya döndükten sonra 2 sezonu Utah’ta geçirdi. Daha sonra Çin’e gitti ve sırasıyla Beijing Ducks ile Beijing Royal Fighters formaları giydi. Oyuncu, daha sonra Virtus Bologna formasıyla Avrupa’ya döndü. Burada İtalya Süper Kupası ve EuroCup kazanan Udoh, rotayı yeniden Uzakdoğu’ya çevirip Japonya’da Shimane Susanoo Magic formasını terletti. Ekpe, artık basketbola kenardan katkı verecek ve Utah Jazz’dan eski koçu Quin Snyder’ın ekibinde Atlanta’nın başarısı için çalışacak. Atlanta kadrosunda 2017 EuroLeague şampiyonu kadrodan Bogdan Bogdanovic de yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.