Ricky Rubio dönecek mi? Barcelona’dan mesaj

Sakatlıklar sebebiyle kariyeri bitme noktasına gelen, geçtiğimiz haftalarda NBA’den emekliliğini açıklayan yıldız oyun kurucu Ricky Rubio, iyileşmeye yakın olduğunu ve bu süreçte Barcelona ile antrenmanlara çıkacağını duyurdu.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ricky Rubio, sakatlıklar sonrası NBA'ye veda ettiğini açıklamıştı.

İspanya basketbolunun yakın dönem yıldızlarından Ricky Rubio basketbola dönmeye hazırlanıyor. Uzun süren NBA kariyerini sakatlıklar sebebiyle noktalamak zorunda kalan Rubio, NBA’e veda etse de basketbol defterini tamamen kapatmaya niyeti değil.

Sosyal medya hesabı üzerinden adını dünyaya duyurduğu kulüp olan Barcelona’nın kendisine kapılarını açtığını belirten Rubio, toparlanmak için eski yuvasına döndü. Herhangi bir sözleşme imzalamaksızın sadece antrenmanlarda takımla birlikte çalışacağı açıklanan Rubio, konu hakkında şunları yazdı: “Herkese merhaba. Haftalardır içinde bulunduğum iyileşme sürecinin son safhasına geldim. Vücudumu ve zihnimi uzun süreler boyunca çalıştırdıktan sonra kendimi elimde topla neler yapabileceğimi merak ederken buldum.

Ricky Rubio basketbola ara verdiRicky Rubio basketbola ara verdi

Benim için yeni adım Barcelona’dan herhangi bir söz olmadan ya da planlarını bozmadan birlikte antrenman yapmak istemek. Durumuma gösterilen anlayış ve yardımlar için teşekkür ediyorum. Bu süreçte saygısını ve desteğini gösteren herkese teşekkür ediyorum. Özel hayatıma gösterilen saygı için minnettarım.”

NBA'de All-Star beşleri belli oldu, LeBron rekor kırdıNBA’de All-Star beşleri belli oldu, LeBron rekor kırdı

Rubio 2005’te Joventut Badalona formasıyla İspanya Basketbol Ligi’nde parkeye çıkmıştı. 14 yıl 11 aylıkken bunu başaran oyun kurucu lig tarihinde forma giyen en genç basketbolcu unvanının hala sahibi konumunda. Devamında Barcelona’ya transfer olan Rubio, 2009 NBA Draft’ında beşinci sıradan seçilmişti. NBA kariyerinde Minnesote, Utah, Phoenix gibi takımların formasını giyen İspanyol, Cleveland’da son yıllarını geçirdiği ve sakatlıklar sebebiyle forma yüzü görmekte çok zorlandığı NBA kariyerini geçtiğimiz haftalarda sonlandırmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.