Nikola Jokic böyle istedi! Şampiyonluk için ilk adım Denver’dan

NBA finalinde Denver Nuggets, Miami Heat'i 104-93 yenerek seride öne geçti. Nikola Jokic, Jason Kidd'in ardından NBA finallerindeki ilk maçında 'triple double' yapan ikinci oyuncu oldu.

Spor 3 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Sırp yıldızı Nikola Jokic önderliğinde Denver Nuggets harika bir sezon geçiriyor. Los Angeles Lakers’ı 4-0 ile süpürerek finale çıkan Denver’ın karşısında bu kez Miami Heats vardı. Miami, Doğu’dan 8. sırada girdiği play-off’ta güçlü rakiplerini bir bir eledi, Boston Celtics’i 4-3 geçerek finale yükseldi. Playf-off’a 8. sıradan girip NBA şampiyonluğu kazanan ilk takım olup tarih yazmak isteyen Miami karşısında Denver Nuggets yıpranmadan finale çıkmanın avantajını kullandı. Ball Arena’da oynanan final serisi ilk maçında ilk periyod 29-20 devre 59-42 ev sahibinin üstünlüğüyle kapandı. Üçüncü 12 dakikada farkı daha açan Denver son 12 dakikaya 84-63 önde girdi. Galibiyeti garantiledikten sonra Denver’ın girdiği rehavetten yararlanan Miami Heats farkı düşürse de maçtan 104-93 yenik ayrıldı.

Detroit Pistons’tan koç Monty Williams’a NBA tarihinin en büyük kontratı: 100 milyon dolar!Detroit Pistons’tan koç Monty Williams’a NBA tarihinin en büyük kontratı: 100 milyon dolar!

Maçın yıldızı Nikolo Jokic

Nuggets’ta maçın yıldızı 27 sayı, 14 asist ve 10 ribaunt ile triple-double yapan Nikola Jokic oldu. Sırp pivot, Jason Kidd’in ardından NBA finallerindeki ilk maçında ‘triple double’ yapan ikinci oyuncu oldu. Ayrıca Jokic, normal sezon, play-off ve final maçında tripple double yapmayı başardı. Jokic’e en büyük destek takımın diğer yıldız oyuncusu Jamal Murray’den geldi. Oyuncu, 26 sayı ve 10 asistle maçı tamamladı. Ev sahibinde Michael Porter Jr. da 14 sayı, 13 ribaund ile double-double performansa imza attı.

Sixers, ilacı Nurse’te arayacakSixers, ilacı Nurse’te arayacak

Ömer Faruk Yurtseven sayı atamadı

Heat’te ise Bam Adebayo 26 sayı, 13 ribaunt, 5 asist, Gabe Vincent 19 sayı, 5 asist, Haywood Highsmith de 18 sayıyla oynadı. Miami’de 32 saniye parkede kalan milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven ise skor katkısı veremedi. Serinin ikinci maçı, 5 Haziran’da TSİ 03.00’da yine Denver’ın ev sahipliğinde oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.