Miami Heat savunmasıyla öne geçti

NBA’de Miami Heat, evinde ağırladığı New York Knicks’i etkili savunmasıyla yendi ve seride 2-1 öne geçerek ilk maçta kazandığı saha avantajını korudu.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Heat, rakibini düşük yüzdede tuttuğu maçı kazandı ve seride öne geçti.

Doğu Konferansı yarı final serisi 3 maçı, 5. sıra takımı New York Knicks ve 8. sıra takımı Miami Heat’i karşı karşıya getirdi. Serinin ilk iki maçında birer galibiyet alan iki taraf Miami’nin evi Kaseya Center’da kozlarını paylaştı.

Maça daha iyi başlayan ve ilk bölümden itibaren üstünlüğü eline alan ekip Miami Heat oldu. Heat savunmada yaptıklarının üzerine tıpkı ilk maçta olduğu gibi Kevin Love’ın uzun paslarıyla hızlı hücum sayıları buldu. Ev sahibi, Max Strus ve Jimmy Butler gibi isimlerin etkili olduğu çeyreği 29-21 önde tamamladı.

Burası NBA: Benim hatam, kafana bastım...Burası NBA: Benim hatam, kafana bastım…

İkinci çeyrekte ritmini sürdüren Miami, 15-4’lük başlangıçla bir ara farkı 19’a kadar çıkardı. Ancak New York’ta Immanuel Quickley kenardan getirdiği katkıyla farkın kapanmasında faktör oldu ve takip mesafesi 10 sayıya kadar indi. Rakibinin daha fazla yaklaşmasına izin vermeyen Miami, devreyi 58-44 önde kapadı.

Üçüncü çeyreğe tıpkı maça başladığı gibi başlayan Max Strus, takımının farkı 20 sayının üzerine çıkarmasını sağladı. Üç sayılık atışlarda isabet bulamayan ve rakibini sürekli yüzdeli olduğu serbest atış çizgisine yollayan New York bu farkı eritmekte zorlandı, üçüncü çeyrek 87-70’le tamamlandı.

EuroLeague bu sezon bir başka: Kazan ya da evine dönEuroLeague bu sezon bir başka: Kazan ya da evine dön

Son çeyrekte de şut yüzdesi düzelmeyen New York skor olarak maça dönemedi. Miami, sahadan 105-86 galip ayrıldı ve seride 2-1 öne geçti. New York, maç boyunca denediği 40 üçlüğün yalnızca 8’inde isabet buldu. Knicks, toplamda 91’de 31’le şut isabeti buldu. Miami’de Jimmy Butler 28 sayı attı, Bam Adebayo ise 17 sayı ve 12 ribuantla double double yaptı. Max Strus ise 19 sayıyla oynadı.

Serinin dördüncü maçı pazartesiyi salıya bağlayan gece 02.30’da yine Miami ev sahipliğinde oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.