NBA’de play-in perdesi açıldı, Lakers Nuggets’a rakip oldu

NBA Batı Konferansı'nda play-in heyecanı yaşandı. Gecenin ilk maçında Los Angeles Lakers, New Orleans Pelicans'ı 110-106 ile geçip sezonu 7. bitirdi. Sacramento Kings, Golden State Warriors'ı 110-84 yenerek 8'ncilik maçı için Pelicans'a rakip oldu.

Spor 17 Nisan 2024
Lakers, Pelicans'ı geride bırakıp adını play-off potasına yazdırdı.

NBA’de son yılların normal sezon yarışına da play-off’un başlangıç safhasına da heyecan katan play-in formatı oynanmaya başladı. Batı Konferansı’nda normal sezonu 7 ile 10. sıralar arasında bitiren takımlar play-off bileti alabilmek için mini turnuva oynadı. 7. sıradaki New Orleans Pelicans ve 8. sıradaki Los Angeles Lakers sezonu 7. sırada tamamlamak için mücadele etti. Maça New Orleans iyi başlamış olsa da Lakers kenardan gelen oyuncularının katkılarıyla üstünlüğü ele aldı. Kaliforniya ekibi LeBron James önderliğinde farkı açtı ve üçüncü çeyrekte bir ara 18 sayı öne fırladı.

Ancak New Orleans pes etmedi ve Zion Williamson’ın etkili oyunuyla farkı kapattı. Son çeyreğe girilirken fark yalnızca altı sayıydı. Bu çeyrekte farkı eritip skoru eşitleyen New Orleans’ta Williamson’a Jose Alvarado, Trey Murphy gibi oyuncular destek çıktı. CJ McCollum ve Brandon Ingram iyi bir maç çıkaramadılar. Lakers üstünlüğü rakibine vermedi. LeBron’un liderlik ettiği takım Anthony Davis’in ribauntları ve serbest atış çizgisinden sayılarıyla önde kalmayı başarıp maçı 110-106 kazandı. Lakers bu sonuçla normal sezonu 7. sırada bitirip 2. sırada bitiren Denver Nuggets’la ilk turda eşleşti. İki takım geçen sezon konferans finalinde karşı karşıya gelmiş Nuggets rakibini 4-0’la süpürüp şampiyon olacağı NBA finaline gitmişti. LeBron maçı 23 sayı, 9 asist, 9 ribaunt, 3 top çalma, 2 blokla tamamlarken Anthony Davis 20 sayı ve 15 ribaunt üretti. D’Angelo Russell 21, Austin Reaves 16 sayı attı. Pelicans’ta Williamson 40 sayı, 11 ribaunt ve 5 asistle oynarken maçın sonunda sakatlığı nedeniyle parketi terk etmek durumunda kaldı. McCollum’un 15’te 4 Ingram’ın 12’de 4 saha içi isabetinde kalması hayal kırıklığı yarattı.

Golden State dağıldı

Bir diğer Batı Konferansı eşleşmesinde normal sezonu 9. sırada bitiren Sacramento Kings ile 10. sırada bitiren Golden State Warriors karşı karşıya geldil. İlk yarıdan sonra üstünlüğü iyiden iyiye eline alan Kings üçüncü periyotta oyuna ağırlığını koydu ve rakibini darmadağın etti. Sezonu inişli çıkışlı geçiren Warriors rakibine 118-94 kaybetti ve play-off yapamadan havlu attı. Kings ise bu gösterişli galibiyetle Pelicans’a rakip olmayı başardı. Sacramento’da Keegan Murray 32 sayı ve 9 ribauntla oynarken De’Aaron Fox 24 sayı attı, Litvanyalı uzun Domantas Sabonis 16 sayı, 12 ribaunt, 7 asistle oynadı. Warriors’ta Stephen Curry 22 sayı kaydetti. Klay Thompson toplamda 10’da 0 saha içi isabetiyle oynayabildi. Sosyal medyada Thompson’ın Warriors kariyerini fazlasıyla kötü şekilde kapattığı yorumları yapıldı.

New Orleans Pelicans ve Sacramento Kings 19 Nisan Cuma gününü 20 Nisan Cumartesi gününe bağlayan gece son play-off koltuğu için New Orleans’ın evinde karşı karşıya gelecekler. Bu maçı kazanan ekip play-off ilk turunda Oklahoma City Thunder’ın rakibi olacak.

WNBA'de sürpriz yok, Caitlin Clark bir numara!WNBA’de sürpriz yok, Caitlin Clark bir numara!

Bucks play-off’a Giannis’siz giriyor

Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo’nun Indiana Pacers’a karşı oynanacak playoff ilk turu serisinin başlangıcını kaçırmasını bekliyor. Giannis Antetokounmpo normal sezon sonunda sol calf kasından bir sakatlık yaşamıştı. 30.4 sayı, 11.5 ribaunt ve 6.5 asist ortalamalarıyla sezonu tamamlayan Giannis son derece formda görünüyordu. Bucks normal sezonu üçüncü sırada tamamlayıp Indiana Pacers’la eşleşmişti.

Blake Griffin’den veda

14 sezondur NBA’de mücadele eden Blake Griffin basketbol kariyerini noktaladığını duyurdu. Griffin özellikle kariyerinin başındaki Los Angeles Clippers dönemiyle lige damga vurmuştu. Vurduğu estetik smaçlarla dikkat çeken Griffin 2009’da birinci sıradan Los Angeles tarafından seçildikten sonra 6 kez All-Star, 3 kez All-NBA ikinci takımına, 2 kez All-NBA üçüncü takımına seçildi ve 2011 Yılın Çaylağı ödülünü kazandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.