WNBA’de sürpriz yok, Caitlin Clark bir numara!

Bir süredir merakla beklenen WNBA Draftları yapıldı. Üniversitede yaptıklarıyla spora damga vuran Caitlin Clark birinci sıradan Indiana Fever'ın yolunu tuttu.

Spor 16 Nisan 2024
Caitlin Clark resmi olarak WNBA'de.

Bir süredir NCAA’de esen Caitlin Clark fırtınası resmi olarak WNBA’e giriş yaptı. 2024 WNBA Draft organizasyonunda birinci sıradan seçim hakkına sahip Indiana Fever Iowa Üniversitesi’nde yaptıklarıyla basketbol dünyasının manşetlerinden düşmeyen Caitlin Clark’ı kadrosuna kattı. Indiana geçen sene de birinci sıra hakkına sahipti ve uzun oyuncu Aaliyah Boston’ı kadrosuna dahil etmişti. Böylece Fever uzun yıllar kendilerine başarı getirme potansiyeli olan bir ikiliyi bir araya getirmiş oldu.

Clark’ın gölgesinde kalsa da 2024 draft sınıfının uzun yıllar lige damgasını vuracak isimlerden oluşacağı öngörülüyordu. Bu kapsamda ikinci sıradan seçilen isim Stanford çıkışlı uzun Cameron Brink oldu. Brink, Los Angeles Sparks’ın yolunu tuttu. Chicago Sky üçüncü sıradan Brezilyalı uzun Kamilla Cardoso’yu seçerken Sparks dördüncü sıradan Rickea Johnson’la kadrosunu güçlendirdi. Sevgi Uzun’un hazırlık kampına gidip kadroya girmek için çalışacağı Dallas Wings beşinci sıradan şutör gard Jacy Sheldon’ı kadrosuna kattı. Connecticut Üniversitesi’nde Aaliyah Edwards altıncı sıradan Washington Mystics’in yolunu tuttu. Chicago yedinci sıra hakkını draftın öne çıkan bir diğer oyuncusu Angel Reese’den yana kullandı. Reese LSU takımıyla beraber 2023 ulusal şampiyonluğunu kazanmış ve Iowa ile Caitlin Clark’a hayal kırıklığı yaşatmıştı. İlk turun sekizinci sırasında Minnesota Lynx Alissa Pili’yi seçerken sekizinci sıradaki Dallas bir diğer şutör gard Carla Leite’yi seçti. Connecticut Sun Leila Lacan’ı alırken New York Liberty Marquesha Davis’i, Atlanta Dream Nyadiew Puoch’u kadrosuna ekledi. Draftın ikinci ve üçüncü turunda seçilen oyunculara bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

'Yenilmezler'in öyküsü... Fransız dokunuşu‘Yenilmezler’in öyküsü… Fransız dokunuşu

Clark’a ilgi beklendiği gibi

Clark’ın Indiana tarafından seçilmesi sonrası bazı internet sitelerinde forma satışı patlaması yaşandı. Lisanlı ürün satan birçok sitede Fever’ın Clark yazılı formalarının bedenleri hemen tükendi. Clark ilk dört sene için takımıyla çaylak kontratı imzalayacak ve yaklaşık olarak sadece 330 bin dolar kazanacak. Clark’ın formasını giydiği Iowa’nın South Carolina ile oynadığı NCAA final maçını 18 milyondan fazla kişi izlemiş ve bu rakam ABD’de son beş senede en fazla izlenen basketbol maçı olarak kayıtlara geçmişti. Açıklanan verilere göre izleyici sayısı bir ara anlık 24 milyonu aşmıştı. İşte Clark bu denli büyük bir ilgi ve beklentiyle profesyonel spora adımını atıyor. Oyuncunun 2028’e kadar takım sayısını 16’ya taşımak isteyen WNBA’e pazarlama anlamında büyük katkı sağlaması bekleniyor. WNBA’de an itibariyle 12 takım var. Gelecek sezon San Francisco takımının lige katılması öngörülüyor. 2026’da 14. takımın geleceği ve bu anlamda aday şehirlerden birinin Kanada’dan Toronto olduğuna inanılıyor. Öyle ya da böyle Clark’ın gelişiyle beraber WNBA’in daha ön plana çıkan bir lig olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öyle ki Indiana Fever resmi olarak seçimi yaptıktan sonra sosyal medya hesaplarından Clark’ın görsellerde öne çıktığı paylaşımlarla sezon biletlerini duyurmaya başladı. 2017’den bu yana play-off aşamasını göremeyen kulüp için Clark-Boston ikilisi kurtuluşun yolu olarak görünüyor.

Şampiyon, şampiyon gibi oynadı! EuroLeague'in rengi sarı lacivertŞampiyon, şampiyon gibi oynadı! EuroLeague’in rengi sarı lacivert

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.