Alperen şov yapıyor, Houston’ı galibiyete taşıyor

NBA'de Alperen Şengün'ün formasını giydiği Houston Rockets sahasında Utah Jazz'ı uzatma sonunda 127-126 yendi. Alperen 37 sayı, 14 ribaunt, altı asistle kariyer gecesini yaşadı.

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alperen şov yaptı, kariyer rekorunu egale etti, Rockets'ı galibiyete taşıdı.

NBA All-Star oylamasında Batı Konferansı uzunları arasında 6. sırada yer alan Alperen Şengün nedenini kanıtlar bir performans sergiledi. Batı Konferansı’nda play-in potası için iddialı takımlardan Utah Jazz Alperen’li Houston’a konuk oldu. Maça çok daha iyi başlayan Alperen’li Houston ilk yarıyı 13 sayı önde tamamladı. Utah ikinci yarıda gaza bastı, farkı üçüncü çeyrekte eritti, son periyoda eşitlikle girildi. Son çeyrekteki çekişme sonunda maçın son anlarına iki sayı önde giren Utah oldu.

Son Houston hücumunda sorumluluk alan Alperen Şengün iki serbest atış kazandı. Alperen bu iki atışı da sayıya çevirdi ve skoru eşitleyip maçın uzatmaya gitmesini sağladı. Ligin en iyi çember savunan uzunlarından Walker Kessler’a karşı bana mısın demeyen Alperen uzatmada da etkili oyununu sürdürdü, 37 sayıya ulaşarak kariyer rekoru kırdı.

14 ribaunt, altı asist, bir blok, bir top çalma, 26’da 15 saha içi isabetiyle şaşaalı oyununu süsleyen Alperen’in bu performansı sonucunda Rockets 127-126 kazanmayı başardı. Şengün dışında Jabari Smith Jr 24 sayı, 10 ribauntla oynadı. Jazz cephesinde Jordan Clarkson’ın 33, Collin Sexton’ın 28 sayısı yetersiz kaldı. Houston üç maç sonra galibiyet sevinci yaşarken 41. karşılaşmasında 20. kez kazandı. Son haftaların formda takımı Utah 22-22 oldu.

Batı’nın zirvesinde şimşek sesi

Gecenin dikkat çeken karşılaşmasında Batı Konferansı’nın zirvesindeki iki takım Minnesota Timberwolves ve Oklahoma City Thunder Minnesota’da kozlarını paylaştılar. Wolves’un bir ara çift haneli fark yakaladığı maçta pes etmeyen Oklahoma geri döndü. Son çeyreği büyük çekişmeye sahne olan ve bir an olsun kopmayan mücadelede maç sonunu daha iyi oynayan konuk ekip Shai Gilgeous Alexander önderliğinde galibiyete uzandı. OKC 42. maçında 29. kez kazanırken Wolves 12. kez yenildi. Thunder’da Alexander 33 sayı atarken Jalen Williams 20 sayı kaydetti. Wolves cephesinde Karl Anthony Towns ve Anthony Edwards’ın 19’ar sayısı yetmedi.

NBA devlerinin koçunu Galatasaray'daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardıNBA devlerinin koçunu Galatasaray’daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardı

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 135-141

Washington Wizards – San Antonio Spurs 127-131

Charlotte Hornets – Philadelphia 76ers 89-97

New York Knicks – Toronto Raptors 126-100

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 95-116

Chicago Bulls – Memphis Grizzlies 125-96

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.