Magic Johnson’a göre tarihin en iyi gardı kendisi

NBA efsanelerinden Magic Johnson, Golden State Warriors'ın yıldız oyuncusu Stephen Curry'nin tarihin en iyi oyun kurucusu olup olmadığıyla alakalı gelen soruyu yanıtladı. Magic verdiği cevapla kendisini işaret etti.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Magic Johnson'dan Stephen Curry sorusuna yanıt.

1979 ve 1991 yılları arasında Los Angeles Lakers forması giyen, NBA tarihinin en iyi gardlarından ve en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Magic Johnson, uzun zamandır tartışılan konu hakkında yorum yaptı. Johnson, son 10 seneye damgasını vurarak, uzun mesafeli üçlükleriyle adeta basketbolun değişmesine etkide bulunan Stephen Curry hakkında “Steph Curry’nin kendine tarihteki en iyi oyun kurucu demesi hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap verdi. Johnson “Eğer 5’ten fazla şampiyonluğu, 3’ten fazla Finaller MVP’liği varsa ve 3 de normal sezon MVP’liği kazandıysa, en iyisidir. Ama en son kontrol ettiğimde öyle değildi.” diyerek bir bakıma tarihin en iyi gardının kendisi olduğunu belirtti.

Magic 1980’ler boyunca Larry Bird’le rekabetiyle NBA’e damga vurmuş ve batmanın eşiğine gelen ligin dünyanın en zengin organizasyonlarından birine dönüşmesinde büyük katkıda bulunmuştu. Yıldız isim saydığı başarıların tamamına HIV virüsüne yakalanıp 12 senede sonlandırmak zorunda kaldığı nispeten kısa kariyerinde ulaşmıştı. Curry ise 2009’dan bu yana formasını giydiği Golden State’le beraber 6 NBA finali 4 şampiyonluk 2 normal sezon MVP’liği, 1 finaller MVP’liği kazandı. Curry’nin oyuna etkisi takım arkadaşı Klay Thompson’la beraber gösterdikleri üç sayı performansıyla global anlamda oyunun dönüşmesine sundukları katkı oldu.

LeBron, Durant, Paul hariç yıldızlara NBA'de dinlenme yokLeBron, Durant, Paul hariç yıldızlara NBA’de dinlenme yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.