Jokic takım sahibini itti, çizgiyi aştı!

Denver Nuggets’ın iki kez MVP yıldız pivotu Nikola Jokic, Phoenix Suns’la oynanan serinin dördüncü maçında Suns sahibi Mat Ishbia’yı itti. Jokic, pozisyon sonrası sportmenlik dışı hareketinden ötürü teknik faulle cezalandırıldı.

Spor 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Jokic, Suns sahibi Ishbia'yı itti.

Denver Nuggets ve Phoenix Suns’ı karşı karşıya getiren Batı Konferansı yarı final serisinin dördüncü maçına Nikola Jokic ve Mat Ishbia arasındaki gerginlik damga vurdu. Nuggets’ın yıldızı ve Suns’ın sahibi arasında yaşananlar taraftarın yuhalamasına ve sonunda Jokic’in teknik faulle cezalandırılmasına sebep oldu.

Euroleague ABD'de: İlk maç Fenerbahçe'ninEuroleague ABD’de: İlk maç Fenerbahçe’nin

Suns oyuncusu Josh Okogie’nin dışarı çıkan topa atlaması sonucu saha kenarı karıştı. Topun Nuggets’a geçmesi sonrası Jokic hızlıca topu alıp hakeme verip oyuna başlamak istedi. Okogie toparlanmaya çalışırken top Suns sahibi Mat Ishbia’nın eline geldi. Jokic topu Ishbia’nın elinden almaya çalışırken top fırladı ve arka sıralara gitti. Bu sırada topa yönelen Jokic, Ishbia’nın ayağa kalkmasıyla takım sahibini itti ve Mat koltuğuna geri düştü.

 

Tribünler olaya tepki gösterdi. Pozisyonu izleyen hakemler Jokic’e teknik faul verdi. Jokic maç sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hakem bana bir taraftarı ittiğimi söyledi ancak benden önce o taraftar benim üstüme elini koymuştu. Ligin bizi koruması gerekir diye düşünmüştüm. Belki de yanıldım.”

Jokic’e para cezası

Bir oyuncunun tribündeki biriyle tartışma yaşaması, akıllara 2004’te Detroit’teki meşhur kavgayı getiriyor. Ancak bu tartışmayı o kavgayla kıyaslamak doğru olmaz zira burada ortada bir top ve ona ulaşmak isteyen bir oyuncu vardı. Evet Jokic, Ishbia gibi bir ismi itiyor ancak olayın adrenalinini de hesaba katarsak Jokic’e bir maç cezası çıkması çok mümkün durmuyordu. Nitekim NBA yönetimi Sırp oyuncuya 25 bin dolar para cezasını yeterli gördü.

Basketbol Süper Lig'e Bodrum havası geldiBasketbol Süper Lig’e Bodrum havası geldi

Suns seriyi eşitledi

Büyük çekişmeye ve yukarıdaki gibi gerginliklere sahne olan mücadele sonunda ev sahibi Phoenix Suns, yıldızlarının damga vurduğu maçı 129-124 kazandı ve seriyi eşitledi. Phoenix’te Devin Booker 36 sayı, 12 asist ve 6 ribuantla oynadı. Kevin Durant ise 36 sayı atarken 11 ribaunt aldı. Denver’da Nikola Jokic’in 53 sayı, 4 ribaunt ve 11 asistlik performansı galibiyete yetmedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.