Basketbol Süper Lig’e Bodrum havası geldi

Basketbolda sezon sonu yaklaşırken en üst seviyede kümede kalma mücadelesi, bir alt seviyede ise Süper Lig’e yükselme mücadelesi şekilleniyor. Söz konusu mücadeleden Süper Lig’e yükselen ilk takım Bodrumspor oldu.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Bodrumspor, Süper Lig'in yeni üyesi!

Bodrumspor, Türkiye Basketbol Ligi 28. hafta mücadelesinde sahasında Harem’i ağırladı. Bodrum ekibi ilk çeyreği 22-13 geride tamamladıktan sonra devreyi 49-37 önde geçti. Üçüncü çeyrekte üstünlüğü sürdüren lider Bodrum, son çeyreğe 77-64 önde girdi. Rakibinin geri dönüşüne izin vermeyen Akdeniz ekibi maçı 101-84 kazandı ve bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan edip Süper Lig’e çıkmayı garantiledi.

Beşiktaş Bursaspor'u geçti, nefes aldıBeşiktaş Bursaspor’u geçti, nefes aldı

Eski basketbolcu ve Çağdaş Bodrum’un koçluğunu yapan Ender Arslan, şampiyonluğun ardından şu açıklamalarda bulundu: “Şampiyonluk Çağdaş Bodrumspor ailesine, Bodrum’a hayırlı olsun. takıma emek verenlere, başkanımıza yönetime çok teşekkür ediyorum. Her zaman destek oldular, arkamızda durdular. Gerçekten Bodrum’a bu şampiyonluk çok yakıştı. İnşallah Süper Lig’de de güzel işler yapacağız.”

EuroLeague bu sezon bir başka: Kazan ya da evine dönEuroLeague bu sezon bir başka: Kazan ya da evine dön

Bodrum, Harem karşısında aldığı galibiyet 25. kez sahadan mutlu ayrıldı. 28 maçta 25 galibiyete ulaşan takım bu sezon ciddi bir yatırım yapmış ve mutlak şampiyonluk hedefiyle yola çıkmıştı. Bodrum ligde üst üste 12. galibiyetini alarak amacına ulaştı.

Türkiye Basketbol Ligi’nden Süper Lig’e çıkacak ikinci takım, sezon sonunda 2. ve 9. sıralar arasındaki takımların play-off mücadelesi sonrası belli olacak. Süper Lig’den düşen ilk takım Konyaspor olmuştu.

Galatasaray, Konyaspor'u 2. Lig'e gönderdiGalatasaray, Konyaspor’u 2. Lig’e gönderdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.