Yaz Ligi’nde şampiyon Cavs

NBA'de yaz mesaisinin en gözde turnuvası Yaz Ligi'nde Cleveland Cavaliers, finalde Houston Rockets'ı 99-78 mağlup ederek şampiyon oldu.

Spor 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Yaz Ligi'nde Cavs şampiyon.

NBA’de Yaz Ligi meaisi Cleveland Cavaliers ve Houston Rockets arasında oynanan final maçıyla sonlandı. İki takım arasındaki mücadeleyi 99-78 kazanan Cavaliers şampiyonluğa ulaştı. İlk olarak 2013 senesinde turnuva formatına geçen Yaz Ligi’nde ilk şampiyonluğunu yaşayan Cavs’te finalin en değerli oyuncu finale 28 sayı ve 11 ribauntla damga vuran Isaiah Mobley oldu. Mobley turnuvanın takımına seçilmemişti ancak final performansıyla takımına şampiyonluğu getiren isim oldu. Genç isim maç sonu yaptığı açıklamada “Buna katılıyor muyum? Hayır ancak durum bu. Şampiyonluğu bireysel başarıya tercih ederim” dedi.

Houston cephesinde turnuvanın genelinde en değerli oyuncu seçilen Cam Whitmore 14 sayıyla oynadı.

Devrim golften mi başlayacak?Devrim golften mi başlayacak?

İşte turnuvanın en iyileri

Yaz Ligi’nde turnuvanın en iyi beşleri de oynanan maç öncesinde açıklandı. Alperen Şengün’ün takım arkadaşı olacak Houston Rockets’ın 2023 draftı 20. sıra seçimi Cam Whitmore en değerli oyuncu olurken en iyi beşteki yerini aldı. Cavs forması giyen Sam Merill, Utah Jazz’dan Keyonte George, Miami Heat’ten Orlando Robinson ve Denver’dan Hunter Tyson ilk beşi tamamlayan diğer isimler oldular.

İkinci takımda ise Los Angeles Lakers’tan Max Christie, Chicago Bulls’tan Javon Freeman-Liberty, Los Angeles Clippers’tan Xavier Moon, Houston Rockets’tan Jabari Smith ve Brooklyn Nets’ten Jalen Wilson yer aldı.

LeBron James 23 efsanesini raftan indiriyorLeBron James 23 efsanesini raftan indiriyor

Temsilcilerimizin karnesi

NBA’de Yaz Ligi organizasyonu yeni seçilen veya ligde ikinci senesini geçirecek genç oyuncuların, Gelişim Ligi’nde oynayan bazı yıldız adaylarının veya yurtdışından davet edilen bazı isimlerin boy gösterdiği bir turnuva. Turnuvada bu sene 56. sıradan draft edilen Tarık Biberovic Memphis Grizzlies ve özel davetle San Antonio Spurs’te forma giyen Sadık Emir Kabaca da şans buldu.

Tarık, Las Vegas’taki turnuvada 5 maçta ortalama 15.5 dakika süre aldı. Tarık bu maçlarda 6.8 sayı, 2.4 ribaunt ve 0.6 asist ortalamaları yakaladı. Sadık ise 1 maçta 7.4 dakika süre alırken bu karşılaşmayı 3 sayı atarak bitirdi.

Fenerbahçeli Stewart WNBA All-Star maçında da güldüFenerbahçeli Stewart WNBA All-Star maçında da güldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.