Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası başlıyor, Periler sahaya çıkıyor

Bu sene 39.’su yapılacak Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Slovenya ve İsrail’de ortaklaşa olarak düzenlenecek. D Grubu’nda yer alan Milli Takımımız Slovakya, Macaristan ve son şampiyon Sırbistan'la mücadele edecek.

Spor 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası yolculuğu başlıyor.

Potanın Perileri, Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda sahne alacak. Bu sene 39. kez sahne alacak turnuva, İsrail ve Slovenya ortaklığında düzenlenecek. Turnuva 15 – 25 Haziran tarihleri arasında oynanacak. 16 takım, 4 grupta mücadele edecek. Gruplarını lider bitiren takımlar direkt olarak çeyrek final maçına çıkacak. 2. ve 3. sırada yer alan takımlarsa çeyrek final aşaması için eleme maçı oynayacaklar. Turnuvaya çeyrek final aşamasından itibaren Slovenya’nın Ljubljana şehri ev sahipliği yapacak. İsrail’deki maçlar Tel-Aviv şehrinde oynanacak.

Şampiyonada gruplar ve maçların oynanacağı şehirler şu şekilde:

A Grubu (Tel Aviv): Karadağ, Letonya, İspanya, Yunanistan

B Grubu (Tel Aviv): Belçika, İtalya, Çekya, İsrail

C Grubu (Ljubljana): Almanya, Büyük Britanya, Slovenya, Fransa

D Grubu (Ljubljana): Türkiye, Slovakya, Macaristan, Sırbistan

Turnuvada çeyrek final maçları 22 Haziran tarihinde oynanacak. Yarı final ve klasman maçları 24 Haziran’da; final, üçüncülük ve beşincilik maçlarıysa 25 Haziran’da sahne alacak.

Ekpe Udoh yeniden NBA’deEkpe Udoh yeniden NBA’de

Son 10 turnuvada da varız

A Milli Kadın Basketbol takımımız turnuvaya 10. kez üst üste katılacak. ilk olarak 2005’te ülkemizde düzenlenen turnuvaya katılan Milliler 8. olmuştu. O seneden beri hiçbir turnuvayı kaçırmayan ve son 6 şampiyonanın 4’ünde ilk 5’te yer alan temsilcimiz, 2011’de 2’nci olarak gümüş, 2013’te 3’üncü olarak bronz madalya elde etti. Ancak Millilerin son 2 turnuvadaki karnesi iç açıcı değil.

Son turnuvalar bekleneni veremedi

2019’da grup aşamasında bir galibiyet alabilen Türkiye, sonuncu oldu ve elendi. 2021’de ise sıfır çektiğimiz turnuva, yine grup aşamasında sonlandı. Milliler, bugüne kadar toplamda 437 resmi maça çıktı. Bu maçlardan 256’sını kazandı ve 181’inden mağlup ayrıldı.

Çukurova’dan bomba transfer: Alina IagupovaÇukurova’dan bomba transfer: Alina Iagupova

Tarihin en başarılısı Sovyetler

Daha önce 38 kez düzenlenen turnuvada en başarılı takım Sovyetler Birliği. Ülke, 21 kez altın madalya kazandı. Turnuvada İspanya’nın 4, Rusya’nın 3, Fransa ve Sırbistan’ın 2’şer, Bulgaristan, Polonya, İtalya, Litvanya, Çekya ve Ukrayna’nın da birer şampiyonluğu bulunuyor. Sırbistan, son şampiyon unvanıyla turnuvaya geliyor. Fransa ise son 5 turnuvanın finalisti olmakla beraber bu finallerin hiçbirini kazanamamasıyla dikkat çekiyor.

WNBA’de sarı-lacivert haftaWNBA’de sarı-lacivert hafta

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.