Anadolu Efes’e 3. Telekomlu: Erkan Yılmaz

Transfer çalışmalarını sürdüren Anadolu Efes, geçen sezonu Türk Telekom’da geçiren Erkan Yılmaz’la anlaştı. Efes, koç Erdem Can ve Tyrique Jones’un ardından geçen sezonu Telekom’da geçirmiş üçüncü ismi de bünyesine katmış oldu.

Spor 26 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Erkan Yılmaz da Anadolu Efes'te.

Yeni sezon çalışmalarını sürdüren ve transferlerini bir bir açıklayan Anadolu Efes, Erdem Can ve Tyrique Jones gibi isimlerin ardından bir Türk Telekomluyu daha kadrosuna kattığını duyurdu. Geçen sezon EuroCup ve Süper Lig’de yaptıklarıyla büyük mesafe kat eden ve gelişim gösteren Erkan Yılmaz, gelecek sezon Anadolu Efes’te forma giyecek.

Erkan, 2021-22 sezonunu Bahçeşehir Koleji’yle FIBA Europe Cup şampiyonu olarak tamamladıktan sonra Türk Telekom’a gitmişti. Yılmaz, gelişimini Erdem Can yönetiminde Türk Telekom’da da sürdürmüştü. Anadolu Efes, yeni transferiyle iki senelik sözleşme imzalandığını duyurdu. Erkan Yılmaz, geçen sezon EuroCup’ta 22 maçta forma giydi, bu maçların 8’ine ilk beşte başladı, 6.7 sayı, 4.4 ribaunt, 2.6 asist, 1.6 top çalma ortalamalarıyla oynadı. 25 yaşındaki Erkan, Süper Lig’de çıktığı maçlardaysa 7.4 sayı, 5.3 ribaund ve 2.7 asist ortalamaları yakaladı.

Potada yangın var.. Ardı ardına transfer haberleriPotada yangın var.. Ardı ardına transfer haberleri

Anadolu Efes daha önce Tyrique Jones ve Doğuş Özdemiroğlu ile anlaştığını duyurmuş; Rodrigue Beaubois ve Elijah Bryant gibi isimlerle de sözleşme yenilemişti.

Willis de resmileşti

Anadolu Efes, Erkan Yılmaz transferinin ardından geçen sezonu Reyer Venezia’da geçiren Derek Willis’in de resmi duyurusunu yaptı. Willis’le yapılan anlaşma geçtiğimiz günlerde ayyuka çıkmış, resmi açıklama beklenmeye başlamıştı. Amerikalı uzun forvet, 1+1 seneliğine Anadolu Efes’te.

Efes’in uzun forveti İtalya’dan.

Daçka’dan 5 yabancıya veda

Darüşşafaka, geçtiğimiz sezon kadroda yer alan Aaron White, Akwasi Yeboah, Matthew Mooney, Markel Starks ve Wayne McCullough ile yollarını ayırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.