Fenerbahçeli Stewart WNBA All-Star maçında da güldü

WNBA All-Star maçında Fenerbahçe'nin ABD'li süper yıldızı Breanna Stewart'ın kaptanı olduğu takım A'Ja Wilson'ın kaptanı olduğu takımı 143-127 yenerek zafere uzandı.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
WNBA'de All-Star hafta sonu geride kaldı.

WNBA’de All-Star hafta sonu etkinliği Las Vegas şehrinin ev sahipliğinde düzenlendi. Organizasyona All-Star oylamasında en fazla oyu alan iki oyuncu Breanna Stewart ve A’Ja Wilson kaptan olarak katıldılar. Fenerbahçe’nin formasını giyen Breanna Stewart’ın takımı ilk yarısını 10 sayı önde tamamladığı maçta ikinci yarıda farkı açtı ve son çeyreğe 17 sayılık üstünlük taşımayı başardı. Son çeyrekte de üstünlüğünü pekiştiren ekip sahadan 143-127 galip ayrılmayı başardı.

WNBA’de New York Liberty forması giyen Stewart’ın takımında yer alan Jewell Loyd maçı 31 sayıyla tamamlayarak en değerli oyuncu seçildi. Seattle Storm forması giyen Loyd’un 31 sayısı WNBA All-Star rekoru olarak tarihe geçti. Önceki rekor 2015 senesinde Maya Moore tarafından kırılmış ve 2022’de Kelsey Plum tarafından da aynı skor üretilmişti.

Fenerbahçe transferi açıkladı, Ergin Ataman'a gönderme yaptıFenerbahçe transferi açıkladı, Ergin Ataman’a gönderme yaptı

En değerli Loyd

Rusya’daki esir hayatından kurtulduktan sonra bu sezon basketbola dönen Brittney Griner, Stewart’ın takımında oynadığı maçı 18 sayı ve 13 ribauntla tamamladı. Wilson’ın takımında Kelsey Plum 30 sayıyla oynadı.

Maçın ardından Loyd en değerli oyuncu ödülünü alırken WNBA Komisyoneri Cathy Engelbert gelecek seneki All-Star organizasyonunun Phoenix şehrinde yapılacağını duyurdu.

Kadınlar EuroLeague katılımcıları açıklandı: Fenerbahçe ve Çukurova'ya ek Beşiktaş ihtimaliKadınlar EuroLeague katılımcıları açıklandı: Fenerbahçe ve Çukurova’ya ek Beşiktaş ihtimali

Cumartesine Ionescu damgası

All-Star maçından bir gün önce yetenek yarışmaları sahne aldı. Yetenek yarışmasını Las Vegas Aces takımı kazanırken geceye damga vuran isim 3 sayı yarışması performansıyla Sabrina Ionescu oldu. New York Liberty forması giyen Sabrina, 37 şutun tam 35’ini isabete çevirerek NBA ve WNBA’de ulaşılması güç bir rekora imza attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.