12 Dev Adam komşuyu geçti yarı finale çıktı

12 Dev Adam, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndaki ikinci maçında Bulgaristan’ı 104-66 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Spor 14 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
12 Dev Adam yoluna farklı devam etti.

A Milli Basketbol Takımımız, Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndaki ikinci maçına Bulgaristan karşısında çıktı. Dee Bost ve Sasha Vezenkov gibi yıldızların forma giymediği Bulgaristan’a karşı maça üstün başlayan ay yıldızlılar ilk 5 dakikasını 14-8 önde geçtiği maçın ilk çeyreğini 28-13 önde bitirdi. İkinci çeyrekte de elde ettiği farkı artıran ekibimiz 20 dakikalık kısmı 52-22 gibi 30 sayılık ciddi farkla tamamladı. İkinci yarının başında daha dengeli bir oyun vardı. Üçüncü çeyreği de üstünlükle bitiren ekibimiz skoru 81-48’e taşıdı. Takımımız son periyotta da bu farkı korudu ve artırdı, maçtan 104-66 galip ayrıldı.

Millilerde sahaya adımını atan herkes skor katkısı yaptı. Furkan Korkmaz 14 sayıyla oynadı, Alperen 13 sayıyla katkı verdi, Ömer Faruk Yurtseven, Şehmus Hazer ve Sertaç Şanlı 11’er, Okben Ulubay ise 10 sayıyla galibiyette rol oynadı. Bulgarlarda Simeonov 20 sayı, Alipiev ise 18 sayıyla oynamasına karşın mağlubiyete engel olamadı. Türkiye bu sonuçla turnuvada adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Dünya Kupası’nda Giannis de yokDünya Kupası’nda Giannis de yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.