Dyshawn Pierre’de ikinci derece kas yaralanması

Fenerbahçe Basketbol Takımı'ndan yapılan açıklamaya göre Olympiacos maçında sakatlanarak kenara gelen Dyshawn Pierre'in bacak kalf bölgesinde ikinci derece kas yaralanması tespit edildi.

Spor 4 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Dyshawn Pierre'in sakatlığı belli oldu.

Fenerbahçe, perşembe akşamı Ataşehir’de EuroLeague’in son finalisti ve geçen sezon play-off serisinde elendiği Olympiacos’u ağırladı. Kapalı gişe oynanan maçı 79-77 kazanan sarı-lacivertliler 6’da 5 yaptı. Kanarya maça yaptığı kusursuz başlangıçla galibiyete giderken ilk çeyreğin yıldızı Dyshawn Pierre’di. Pierre, kullandığı 5 şutun tamamını isabete çevirip serbest atış çizgisindeki tek atışında da hata yapmamış ve attığı 14 sayıyla fark yaratmıştı. 8 dakika sonra kenara gelirken onun 14, Olympiacos’un takım olarak 13 sayısı vardı.

Ancak Pierre kenara geldikten sonra bacağında ağrı hissettiği, bir daha oyuna dönemeyeceği haberi geldi. Oyuncu belki de sakatlığının farkında vardı ve kendini zorlamak istemedi. Bu da deneyimli ismin uzun süreli sakatlıktan korudu. Forvet pozisyonunda görev yapan basketbolcu hakkında sakatlık açıklaması geldi. Fenerbahçe resmi hesaplarından yapılan duyuruda “Sporcumuzun Acıbadem Ataşehir Hastanesi’nde yapılan detaylı tetkikleri neticesinde sağ bacak kalf bölgesinde ikinci derece kas yaralanması tespit edilmiştir.” sözleri yer aldı. Dyshawn Pierre, geçen sene sol bacak kalf bölgesindeki kas yaralanması sebebiyle 3 hafta forma giyememişti.

Pierre bu sezon EuroLeague’de forma giydiği 6 maçta ortalama 21 dakika sahada kaldı, 7.0 sayı attı, 5.2 ribaunt aldı ve 1.2 asist yaptı.

Büyük Papa büyük oynadı, Fenerbahçe kazandıBüyük Papa büyük oynadı, Fenerbahçe kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.