Büyük Papa büyük oynadı, Fenerbahçe kazandı

EuroLeague’de 6. maç haftasında Fenerbahçe, kritik anlarda Giorgos Papagiannis’in basketleriyle Olympiacos’u 79-77 mağlup etti.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Giorgos Papagiannis'in etkili performansıyla zafere uzandı.

Fenerbahçe, EuroLeague’de ilk 5 maçın 4’ünü kazandıktan sonra geçen sezonun finalisti, 2022-23’te play-off serisi sonucu elendiği Olympiacos’u ağırladı. Kapalı gişe oynanan mücadele öncesi salonda oldukça iyi bir atmosfer vardı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nun misafirlerinden biri de Fenerbahçe Futbol Takımı’nın orta saha oyuncusu Fred’di.

Sarı Kanarya taraftarı önünde karşılaşmaya kusursuz başladı ve 13-1’lik seri yakaladı. Dyshawn Pierre’in olağanüstü şut performansıyla 8 dakikada 14 sayıya eriştiği mücadelenin ilk çeyreği 29-14 bitti. Ancak Pierre yaşadığı sakatlığın ardından bir daha oyuna dönemedi. Olympiacos ikinci çeyrekte oyunu dengeledi ve devre arasına 46-33 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi.

Fenerbahçe ikinci yarıya hücumda verimsiz başladı. İlk yarının aksine tekdüze hücumlar, bire bir üzerinden sonuca gitmeye çalışan Fenerbahçe, karşısında topsuz koşular ve hızlı hücumlarla farkı kapatan Olympiacos’u buldu. Ancak son 10 dakikaya 58-57 üstünlük taşındı. Maçın son bölümüne dek çekişme devam etti. Faul sorunu yaşayan uzun Johnathan Motley 5’ledi ve kenara geldi, Giorgos Papagiannis oyuna girdi. Big Papa lakaplı 2.20 boyundaki oyuncu kritik anlarda iki üçlük ve içeriden bir basketle takımın imdadına koştu. Son pozisyonda Nigel Williams Goss gözyaşı damlasından yararlanamadı ve maç 79-77 bitti.

Fenerbahçe’nin maskotu Yellow ve Fred.

Fenerbahçe’de Papagiannis 15 sayı üretti. Dyshawn Pierre 14 sayı attı. Nigel Hayes Davis 9 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle çok yönlü bir performans gösterdi. Maçın önemli oyuncularından biri sakatlıktan dönen ve bilhassa son çeyrekte önemli bir savunma eforu gösteren Yam Madar’dı. Oly cephesinde Alec Peters 19, Isaiah Canaan 14 sayı attı. Böylelikle 6’da 5 yapan Fenerbahçe, 9 Kasım Perşembe günü zorlu Partizan deplasmanına gidecek.

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Kızılyıldız – Bayern Münih 74-68

Zalgiris Kaunas – Asvel 88-91

Valencia – Alba Berlin 79-71

Milano – Monaco 66-72

Fenerbahçe, Avrupa’da farka doymuyorFenerbahçe, Avrupa’da farka doymuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.