PFDK sevkleri açıklandı… Fred, Ertuğrul Doğan, İstanbulspor

TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sevklerini açıkladı. Galatasaray derbisi öncesi Kayserispor maçında direkt kırmızı kart gören Fred'in sevk nedeni belli oldu.

Spor 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Fred'in sevk maddesi dikkat çekti.

Süper Lig’de bir hafta aranın ardından başlayan heyecan yine birçok sansasyonel olaya sahne oldu. İstanbulspor’da Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu sahaya inip takımı maçtan çekti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan 45 gün hak mahrumiyeti cezasını atlatmak adına 450 bin TL ceza payını ödeyip maça geldi, sahaya indi. Kayserispor-Fenerbahçe maçında yıldız futbolcu Fred, maçın son anlarında hakeme itiraz ederken direkt kırmızı kart gördü. Fred, Galatasaray maçı öncesi cezalı duruma düşerken aynı anlarda Mert Hakan Yandaş da itirazları nedeniyle ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

TFF, bu olaylı haftanın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkleri açıkladı.

Fred'in atılma nedeni belli oldu: KüfürFred’in atılma nedeni belli oldu: Küfür

İstanbulspor taraftarı çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle kurula sevk edilirken Başkan Sarıalioğlu ile ilgili “İSTANBULSPOR A.Ş. Kulübü Başkanı ECMEL FAİK SARIALİOĞLU’nun aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca ve “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca 21.12.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine,” karar verildi.

İstanbulspor’da kulüp idarecisi Muhammet Mete ve kulüp doktoru Halil Saral hakkında “Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine,” karar verildi. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da aynı maddeyle kurula sevk edildi.

'Avrupa Süper Ligi' ihtimali futbolu böldü‘Avrupa Süper Ligi’ ihtimali futbolu böldü

Fred’e en az üç maç ceza

Kayserispor – Fenerbahçe maçının hakemi Zorbay Küçük’e itirazları nedeniyle kırmızı kart gören Fred için de “FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü futbolcusu FREDERICO RODRIGUES DE PAULA SANTOS’un aynı müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 21.12.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine,” karar verildi.

MADDE 41 – KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI, HAKARET, TEHDİT ve TÜKÜRME

TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren futbolculara iki ila beş; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise üç ila yedi müsabakadan men cezası verilir.

Kara Kartal düştüKara Kartal düştü

Fred dört maç veya üstünde ceza alırsa Galatasaray – Fenerbahçe Süper Kupa maçında oynayamayacak. Daha az ceza alırsa ise kurallar gereği Suudi Arabistan’daki finalde forma giyebilecek.

Öte yandan Mert Hakan Yandaş için de ““sportmenliğe aykırı hareketleri” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca 21.12.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.