WNBA draftında sürpriz yok

WNBA’de 2023 draftı gerçekleştirildi. Birinci sıradan seçme hakkına sahip Indiana Fever, South Carolina Üniversitesi çıkışlı uzun oyuncu Aliyah Boston’ı draft etti.

Spor 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
WNBA draftının ilk sırasında sürpriz olmadı ve Aliyah Boston Indiana Fever'a gitti

WNBA, yeni, potansiyelli ve genç oyuncularına merhaba dedi. İlk sıra seçim hakkına sahip olan Indiana Fever, son yıllarda kolej basketboluna damgasını vuran Aliyah Boston’ı kadrosuna kazandırdı. Boston, geçtiğimiz sezon kolejde yılın savunmacısı seçilmişti. Öte yandan genç oyuncu, en iyi uzunlara verilen Lisa Leslie ödülünün de sahibi olmuştu.

Son olarak 2012 yılında şampiyonluk yaşayan ve 2016 yılında play-off yapma başarısı gösterebilen Indiana Fever eski günlerini arıyor. Fever, yeniden yapılanma sürecinde geçtiğimiz sezon NaLyssa Smith, Emily Engstler ve Queen Egbo’yu seçmişti. Indiana, bu sezon ilk turda Aliyah Boston’ın yanı sıra 7. sıradan savunmasıyla ön plana çıkan Grace Berger’i seçti.

Parkedeki hayaletler, kurtların zihninde! Gobert’ten takım arkadaşına yumrukParkedeki hayaletler, kurtların zihninde! Gobert’ten takım arkadaşına yumruk

İkinci sırada seçim yapan Minnesota Lynx, Maryland çıkışlı şutör gard Diamond Miller’ı kadrosuna katarken Dallas Wings, Villanova’nın keskin şutörü Maddy Siegrist’i kadrosuna kattı. Bu seneki drafta fazlasıyla yatırım yapan, hatta seçim gecesi ileriki yıllardan haklarını verip 4. sıra seçim hakkını Washington’dan alan Lynx; 4. sıradan uzun oyuncu Stephanie Soares ve beşinci sıradan şutör Lou Lopez Senechal’ı draft etti.

İşte ilk turda yapılan diğer seçimler:

  1. Atlanta Dream: Hayley Jones (Stanford)
  2. Indiana Fever: Grace Berger (Indiana)
  3. Atlanta Dream: Laeticia Amihere (South Carolina)
  4. Seattle Storm: Jordan Horston (Tennessee)
  5. Los Angeles Sparks: Zia Cooke (South Carolina)
  6. Dallas Wings: Abby Meyers (Maryland)
  7. Minnesota Lynx: Maia Hirsch (France)

Holigan başkan maçta, taraftar köftecide saldırdıHoligan başkan maçta, taraftar köftecide saldırdı

Süper takım dönemi

WNBA’de bu sezon süper takımlar döneminin belki de ilki yaşanacak. NBA’de uzun bir süredir devam eden ve bir süre sonra ilk kez bu sezon göremediğimiz “süper takım” kavramı WNBA’de hayat buluyor.

New York Liberty ve Las Vegas Aces gibi takımlar yaz aylarında yaptıkları hamlelerle dikkat çektiler. Liberty, önce Connecticut Sun’dan ayrılan pivot Jonquel Jones, ardından şu anda Avrupa kariyerini Fenerbahçe Alagöz Holding’de sürdüren Breanna Stewart ve Courtney Vandersloot gibi yıldızlarla anlaştı. Sabrina Ionescu ve Betnijah Laney gibi yıldızları kadrosunda bulunduran New York, şampiyonluğun ciddi adaylarından olacak.

NBA’de izleyici rekoru kırıldı!NBA’de izleyici rekoru kırıldı!

Aces ise son şampiyon unvanıyla başlayacağı sezon öncesinde Candace Parker’ı kadrosuna kattı. Parker, 2021’de Chicago Sky’la şampiyonluk yaşamıştı ve WNBA tarihinin önde gelen oyuncularından biri olarak değerlendiriliyor.

WNBA’de sezon 19 Mayıs tarihinde başlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.