Kadın basketbolunda aile içi şiddet krizi: Riquna Williams

WNBA takımlarından Las Vegas Aces forması giyen ve geçmişte Galatasaray'da da oynamış Riquna Williams, aile içi şiddet suçundan göz altına alındı ve takımdan uzaklaştırıldı.

Spor 28 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Williams eşine şiddet gösterdi tutuklandı.

WNBA, yaz aylarında oynanması açısından diğer lig organizasyonlarından ayrılıyor. Basketbolun beşiği ABD’nin kadınlar basketbol ligi, dünya çapındaki en yetenekli oyunculara ev sahipliği yapıyor. Lig, son birkaç gündür ortaya çıkan aile içi şiddet skandalıyla karşı karşıya.

Geçen sezonun şampiyonu Las Vegas Aces forması giyen şutör gard Riquna Williams, partnerine uyguladığı şiddet dolayısıyla geçtiğimiz salı günü göz altına alındı. Williams, göz altı kararının ardından kadro dışı bırakıldı. Mahkeme kayıtlarına göre şutör gard boğma yoluyla darp, fiziksel güç tehdidi, zorlama ve silah kullanarak saldırı dahil olmak üzere beş ağır suçla karşı karşıya. ABD’li basketbolcu hakkında bunlar haricinde dört farklı darp suçlaması var.

Hakim 33 yaşındaki oyuncunun hapisten salıverilmesine izin verdi. Ancak Riquna’nın partneriyle herhangi bir şekilde kontağa geçme izni yok. Las Vegas Aces kulübü de oyuncunun kadro dışı bırakıldığını ve durumu yakından takip ettiklerini açıkladı. Polis raporuna göre Williams evli olduğu partneriyle olan birlikteliğine inancını yitirdi. Basketbolcu evi terk edip otele yerleşirken eşinin cep telefonu dahil birkaç kişisel eşyasını beraberinde aldı. Williams telefonda aldatıldığına dair birkaç kanıta rastlayınca yeniden eve döndü ve eşine şiddet uyguladı.

Fenerbahçe'den transfer şov! MVP yuvada kaldıFenerbahçe’den transfer şov! MVP yuvada kaldı

Williams evi terk ettikten sonra eşi polisi aramadan önce birkaç saat bekledi. Ardından polise ifade veren kadın, şiddetin yaklaşık bir saat sürdüğünü bildirdi. Polis, mağdurun boğazında, kaşında ve baş parmağında darp izlerine rastladı. Williams’ın kamu avukatı Ryan Bashor, müvekkilinin beş senedir Nevada’da yaşadığını ve mağdur olduğu iddia edilen kişinin çoktan yerini değiştirdiğini belirterek, temassızlık kararıyla ilgili bir sorun olmaması gerektiğini ifade etti.

WNBA yetkilileri ise durumu yakından takip ettiklerini ekseriyetle belirttiler. Williams, daha önce 2019’da Los Angeles Sparks forması giyerken Florida’da yaşayan eski kız arkadaşına şiddet uyguladığı gerekçesiyle WNBA yönetimi tarafından 10 maçlık cezaya çarptırılmıştı. Williams, 2012 yılında Miami Üniversitesi’nde çıkmış ve 2021’den beri de Aces’ın formasını giymekteydi. Skorer isim 2023 sezonunun başından bu yana bel rahatsızlığı nedeniyle forma giyemiyordu. Riquna 2015’te Adana ASKİ, 2016-17’de Osmaniye, 2019’da Hatay Büyükşehir Belediyespor, 2019-20’de Elazığ İl Özel İdarespor, 2020-21’de OGM Ormanspor ve 2021-22 sezonunda Galatasaray formasıyla ülkemizde mücadele etmişti.

Basketbolcu Mihrace Yasemin Buğdaycı trafik kurbanıBasketbolcu Mihrace Yasemin Buğdaycı trafik kurbanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.