ABD doludizgin hazırlanıyor

2023 Basketbol Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren ABD, Malaga’daki hazırlık maçında İspanya’yı 98-88 mağlup etti.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
ABD, Dünya Kupası hazırlıklarında yoluna kaybetmeden devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri, basketbol denince akla gelen ilk ülke. Gelin görün ki ABD, Çin’de düzenlenen 2019 Basketbol Dünya Kupası’nda büyük bir hüsrana uğramış ve turnuvaya çeyrek final aşamasında Fransa’ya yenilerek veda etmişti. Filipinler-Endonezya-Japonya ortaklığında düzenlenecek ve 25 Ağustos’ta başlayacak turnuvaya hazırlanan ABD’nin bu seferki hedefi şampiyonluk. Kuzey Amerika ekibi, en iyi oyuncularını yine Dünya Kupası’na getirmedi. Ancak ne olursa olsun hala çok derin ve iyi bir kadroları var.

Söz konusu kadro, Slovenya’yı mağlup ettikten sonra İspanya’nın Malaga kentindeki ikinci hazırlık maçında son dünya şampiyonu İspanya’yla karşılaştı. İlk 3 çeyreği son derece çekişmeli geçen mücadelenin son 10 dakikasına 73-72 ABD üstünlüğüyle girildi. Son bölümde ağırlığını hissettiren ABD, maçtan 98-88 galip ayrıldı. Saha içinden 9’da 9’la oynayan Jalen Brunson 21 sayı attı. Jaren Jackson Jr 14 sayıyla oynadı. Mikal Bridges 12, Brandon Ingram, Austin Reaves ve Anthony Edwards 11’er sayı attılar. İspanya cephesinde Santi Aldama 14, Willy Hernangomez 13, Alex Abrines 12, Juancho Hernangomez ise 11 sayı attı.

ABD, Porto Riko’yu 117-74, Slovenya’yı 92-62 yendikten sonra 3. hazırlık maçında da sahadan galip ayrıldı. Şampiyona öncesi son kamp süreci için Abu Dhabi’ye hareket eden ekip, burada Yunanistan ve Almanya ile iki hazırlık maçı daha yapacak ve ardından 25 Ağustos’ta başlayacak heyecan için hazır hale gelecek.

Genç dev adamlar Avrupa 10.’suGenç dev adamlar Avrupa 10.’su

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.