Avrupa’yı sallayan spor kulübü: Fenerbahçe!

Fenerbahçe dün gece UEFA Konferans Ligi'nde Union SG'yi 3-0 yenerek büyük bir avantaj elde ederken basketbol takımı da zorlu Madrid deplasmanından 89-79'luk galibiyetle ayrıldı. Kulüp, birçok branşta Avrupa'ya damgasını vurmaya devam ediyor.

Spor 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe kulüp olarak Avrupa'da zirveye oynamayı sürdürüyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü pek çok branşta Avrupa’nın zirvesine oynuyor. Futbol takımı da dahil olmak üzere birçok farklı alanda sezona Avrupa’da kupa beklentisiyle Kanarya mart ayının ilk haftası geride kalırken bu beklentileri karşılıyor. Hele de 7 Mart 2024 akşamı göz önüne alındığında Fenerbahçe taraftarının kutladığı zaferler göz kamaştırdı.

Futbol takımı UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Union SG ile eşleşince otoriteler bunun fazlasıyla zorlu bir eşleşme olduğunu ileri sürdüler. Belçika Ligi lideri olan ekip aynı zamanda son yılların en formda takımlarından biriydi. Bu sezon Liverpool’u da yenmiş ekip Eintracht Frankfurt gibi turnuvanın favorilerinden birini eleyerek son 16 aşamasına gelmişti. Ancak İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si baştan sona kontrolü altında götürdüğü, savunmada en ufak bir açık vermediği ekip olarak iyi bir performans ortaya koyduğu maçı 3-0 kazandı. Goller Michy Batshuayi, Jayden Oosterwolde ve Dusan Tadic’ten geldi. Sarı-lacivertliler böylelikle Kadıköy’deki rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı. Fenerbahçe turu geçmesi halinde turnuvada son sekiz takım arasına adını yazdıracak ve Atina’daki finale bir adım daha yaklaşacak. Süper Lig’de de lider Galatasaray’ın iki puan gerisinden takibini sürdüren ekibin hedefi iki kulvarda da sona kadar gidebilmek.

İşte Fenerbahçe'nin Belçika zaferinden sonra güncel ülke puanı sıralamasıİşte Fenerbahçe’nin Belçika zaferinden sonra güncel ülke puanı sıralaması

Fenerbahçe çıktı açık alınla!Fenerbahçe çıktı açık alınla!

Madrid’in bileği evinde büküldü

EuroLeague’de bu sezon en zor iki deplasmandan biri Real Madrid deplasmanı. Yalnızca iki takım evinde birer mağlubiyetle yoluna devam ediyordu. Biri Ateşehir’deki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’yla Fenerbahçe diğeri de WiZink Center’la Real Madrid. İşte o Madrid dün Sarunas Jasikevicius’un Fenerbahçe’sini ağırladı. İlk çeyrekte yakaladığı üstünlüğü maç sonuna kadar bırakmayan Fenerbahçe rakibini 89-79 yendi ve Panathinaikos’un bozduğu fiyakayı daha da yerle bir etti. Madrid ilk üç çeyrekte bir tane bile üç sayı isabeti bulamazken son periyotta farkı tek hane seviyesine çekmekte dahi zorlandı. Sarı-lacivertliler bu sene Madrid’i iki maçta da yenen tek takım oldular. Bu başarıyla dörtlü finaldeki olası bir eşleşme için de gözdağı verdiler. Madrid deplasmanında altı maç sonra gülen Kanarya 14 maç sonra bir İspanya deplasmanından da galibiyetle çıkmış oldu. Barcelona’nın başında 11 Madrid deplasmanında sekiz galibiyet çıkaran Saras da Fenerbahçe başında çıktığı ilk Madrid deplasmanından galibiyetle ayrılmış oldu. Türkiye Kupası’nı alan ve Süper Lig’de liderlik koltuğunu Anadolu Efes’le paylaşan Fenerbahçe beş sene sonra dörtlü finali hedeflediği EuroLeague’de rakiplerine açıkça mesaj verdi.

İspanyol meyhanesinde Fenerbahçe marşı çalıyorİspanyol meyhanesinde Fenerbahçe marşı çalıyor

Kadınlar basketbolda gelenek bozulmadı

Fenerbahçe kadın basketbolda da dört sene üst üste olmak üzere toplamda 10. kez dörtlü finale kalmayı başardı. Hasret kaldığı şampiyonluğa ilk kez geçen sene ulaşabilen Kanarya’nın hedefi bu sezon ikinci kez üst üste zafere uzanmak. Yarı finalde rakip geçen sezonun finalisti bir diğer Türk ekibi Çukurova Basketbol. Fenerbahçe geçen sene Prag’da kupayı kaldırmıştı. Bu sezon dörtlü finale ev sahipliği yapacak şehir belli değil ancak adres neresi olursa olsun sarı-lacivertliler kağıt üzerinde en büyük favori konumundalar. Türkiye Kupası’nı Belçikalı uzunu Emma Messeeman’ın mucizevi son saniye basketiyle alan Kanarya Süper Lig’de de namağlup lider durumda.

Belçika basını, Fenerbahçe'nin zaferini böyle gördü: Batshuayi vurgusu...Belçika basını, Fenerbahçe’nin zaferini böyle gördü: Batshuayi vurgusu…

Voleybolda çifte dörtlü final

Fenerbahçe voleybol şubesi de Avrupa’ya  damgasını vuruyor. Kadın voleybol takımı geçen sene çeyrek final aşamasında veda ettiği turnuvada bu sezon Alman Stuttgart ekibini yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde rakip Egonu’lu Milano. Maçlar 12 ve 19 Mart tarihlerinde oynanacak. İlk maçta İtalya’ya gidecek takım ikinci maçı evi Burhan Felek’te oynayacak. Fenerbahçe, son olarak VakıfBank’ı 3-1 mağlup ettiği Sultanlar Ligi’nde de liderliğini sürdürüyor.

Heykeli dikilen sporcu: Eda Erdem DündarHeykeli dikilen sporcu: Eda Erdem Dündar

Fenerbahçe Voleybol Şubesi’nin erkek takımı da bu sezon Avrupa’nın iki numaralı kupası CEV Cup’ta yarı finale kadar yükseldi. Burada Polonya ekibi Rzsezsow’a elenen Kanarya final hedefinden uzak kaldı. Ancak Fenerbahçe Efeler Ligi’nde Halkbank’ı takibini yalnızca bir mağlubiyetle sürdürüyor ve ligde sürpriz yapıp güçlü rakibini geçerek şampiyon olmak istiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.