Belçika basını, Fenerbahçe’nin zaferini böyle gördü: Batshuayi vurgusu…

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Union SG'yi 3-0 yendi. Belçika temsilcisine karşı alınan bu görkemli galibiyeti söz konusu ülkenin basını böyle yazdı.

Spor 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin Union SG zaferi Belçika basınında böyle yer buldu.

Fenerbahçe, son derece zorlu bir deplasmandan büyük bir zaferle ayrıldı. Gösterişli bir skor elde eden Kanarya maç boyunca gösterdiği mücadeleyle taraftarından övgü topladı. Özellikle savunma hattında oyuncuların birbirleriyle yardımlaşarak birbirlerinin hatalarını kapatarak oynamaları dikkat çekiciydi. Söz konusu mücadele Michy Batshuayi, Jayden Oosterwolde ve Dusan Tadic’in golleriyle süslendi. Ancak Belçikalı Batshuayi’nin memleketinin takımına gol atması elbette kupürlerde özel olarak yer buldu.

Fenerbahçe Kadıköy’e 3-0’lık avantajı taşırken Belçika basını da karşılaşmaya geniş yer ayırdı. De Standaard, Belçikalı Batshuayi’nin açılış golüne de değindiği kısımda “Union, sezonun 44. maçında öne geçebilecek miydi? Belçika’nın lideri, ilk 15 dakikada parıldadı. Ancak Brüksel’de doğan Michy Batshuayi’nin attığı gol, Union’a Avrupa’daki ilk iç saha yenilgisini yaşattı” diyerek maçı okuyucularına aktardı.

Dhnet Fenerbahçe’nin zaferini “Michy Batshuayi, Brüksel’de yaklaşık 20 dakikanın ardından Union’u cezalandırdı. Daha sonra ikinci yarıda Türkler, Brüksellileri bozguna uğrattı” sözleriyle okuyucularına iletti. GVA da tıpkı diğer gazeteler gibi Batshuayi’yi öne çıkararak maçı “Union, bu konuda uyarılmıştı: Michy Batshuayi, bu sezon şans bulduğunda çok iyi durumda. Ve bunu göstermesi de yalnızca 20 dakika sürdü. Uzaklaştırılabilecek bir serbest vuruşun devamında golcü oyuncu, kendine özgü stiliyle topu mıknatıs gibi çekmeyi başardı ve her zamanki gibi ya da neredeyse ona yakın şekilde aksiyonu mükemmel bir şekilde bitirerek takımını öne geçirdi” şeklinde yorumladı.

Walfoot “Union Fenerbahçe karşısında net bir yenilgi aldı ve yüksek ihtimalle Avrupa’dan elendi” derken Voetbal Primeur “Fenerbahçe’nin kullandığı serbest vuruşta top en son Batshuayi’ye geldi ve dikkatli refleksi ile yakın mesafeden kaleye gönderdiği top Fenerbahçe’ye üstünlüğü getirdi. Fenerbahçe deplasmanında, alev alan bir stadyumda Union için neredeyse imkansız bir görev olacak gibi duruyor” dedi.

İşte Fenerbahçe'nin Belçika zaferinden sonra güncel ülke puanı sıralamasıİşte Fenerbahçe’nin Belçika zaferinden sonra güncel ülke puanı sıralaması

Taraftarın hayal kırıklığı…

Voetbal24 ise karşılaşmayla alakalı enteresan bir ayrıntı aktardı. Gazetede “Bitiş düdüğünün ardından Union taraftarları arasında büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Örneğin bir seyirci, yenilgiyi stadyumun Fenerbahçe taraftarlarıyla dolu olmasına bağlıyor. Bu durumu eleştiren tek taraftar da o değil. Birçok taraftar bu hayal kırıklığını paylaşıyor” ifadeleri yer aldı. Fenerbahçe taraftarı maçın başında sahaya gönderdiği meşalelerle oyunun durmasına neden olmuş, Fenerbahçe’nin gol anlarında stadyumda fazlasıyla ses çıkarmış ve galibiyetle beraber zafer şarkılarıyla Lotto Park’ı inletmişti.

Fenerbahçe taraftarının attığı meşaleleri saha dışına taşıyan bir itfaiye çalışanı.

Sporza ise savunmacı Burgess’ın penaltıya sebebiyet verdikten sonra itiraz ederken gördüğü sarı kart hakkında “Burgess’in elle oynaması sonucunda gelen penaltı, bardağı taşıran son damla oldu. Sonrasında defans oyuncusu, gereksiz bir sarı kart gördü ve bu da rövanşı kaçırmasına neden oldu. Yorumcumuz Peter Vandenbempt; alaycı bir tavırla, ‘Bunun için çok akıllı olmalısın’ dedi” şeklinde okuyucularına ulaştı.

RTBF ise Union’un daha iyi bir akşam geçirdiğini vurgulayarak “Ne komik bir maç ama… Union Saint-Gilloise’un son harekette yetersiz, son derece dağınık halinde akşamın golcüsü Michy Batshuayi’nin öne geçirdiği Fenerbahçe 3-0 kazandı. Kesinlikle maçın doğasını yansıtmayan bir skor. Union, bu 90 dakika boyunca genel olarak daha iyi olan takımdı. Ancak Saint-Gilloise’un kronik gerçekten tehlike yaratma konusundaki beceriksizliği Türklerin gerçekliği ile birleşince ortaya bu sonuç çıktı” yorumu yaptı.

RTBF’nin “üç şans üç gol” başlıklı Union SG-Fenerbahçe haberi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.