İspanyol meyhanesinde Fenerbahçe marşı çalıyor

EuroLeague'de lider Real Madrid'e konuk olan Fenerbahçe, güçlü rakibini 89-79 mağlup etti. Aynı gece oynanan diğer maçlarda Anadolu Efes, Bayern'i yendi; Beşiktaş, EuroCup Women'da final için avantajı eline geçirdi.

Spor 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, lider Real Madrid'i deplasmanda devirdi.

EuroLeague heyecanı tüm hızıyla sürdü. Organizasyonda Türkiye’yi temsil eden Fenerbahçe, puan sıralamasının zirvesinde bulunan Real Madrid’e konuk oldu. Karşılaşmadan 87-79’luk zaferle ayrılan sarı kanarya, ilk dört sıra yürüyüşünü sürdürdü.

Karşılaşmaya Tavares’in etkili oyunuyla başlayan Real Madrid’e cevap çembere hücum eden Fenerbahçe’li oyunculardan geldi. Yıldız uzunu savunmada yorup etkinliğini azaltan sarı-lacivertliler, çeyreğin kalanında Nick Calathes’in de etkili oyunuyla periyodu 20-15 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe Wilbekin, Guduric ve Biberovic’in etkili oyunuyla giren Fenerbahçe, skoru 31-25’e getirip rakibine mola aldırdı. Chus Mateo’nun molasından da iyi dönen sarı-lacivertliler, farkı çift hanelere çıkardığı maçta soyunma odasına 43-33 üstün gitmeyi başardı.

İkinci yarıya günün etkisiz ismi Facundo Campazzo’yla giren Real, Sergio Llull’ün de devreye girmesiyle farkı dört sayıya kadar düşürdü. Bu geri dönüş denemesine Nigel Hayes-Davis’le dur diyen Fenerbahçe, üçüncü periyodu 67-58 üstün tamamlayan taraf oldu.

Son 10 dakikaya Tarık Biberovic’le sayılarıyla giren Fenerbahçe, skordaki avantajını korurken oyun üstünlüğünden de ödün vermedi. Bir ara 16 farkı sayıya kadar açtığı maçı 89-79 kazanan Fenerbahçe, Real Madrid’e Wizink Center’da üst üste ikinci yenilgisini tattırdı.

Bu sonuçta Fenerbahçe ligdeki 28’inci maçında 17’nci zaferine uzandı. Real Madrid ise altıncı yenilgisini alsa da liderlik koltuğunda oturmayı sürdürdü.

Sarı-lacivertlilerde Nigel Hayes-Davis 15 sayı 12 ribauntla double-double yaptı, Nick Calathes 12 sayı 6 asistle oynadı. Kaybeden taraf Real’de ise en skorer isim 17 sayı üreten veteran gard Sergio Llull oldu.

Larkin taşıdı, Anadolu Efes evinde yaşadı

Kaptan Larkin gemisini sürmeye devam ediyor.

EuroLeague’in 28’inci haftasında play-in’e kalmak için hata lüksü kalmayan iki takım, Anadolu Efes ve Bayern Münih karşılaştı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Carsen Edwards etkili başladı. Carsen’den bulduğu sayılarla Bayern ilk dakikaları 10’a 6’lık skorla üstün geçti. Veteran uzun Serge Ibaka’dan da katkı alan Bavyera temsilcisi çeyreğin ortalarında farkı dokuza kadar çıkarmayı başardı. Devamında sazı eline alan Shane Larkin, üst üste sayılar üretip farkı eritti ve ilk periyot 26-28’lik skorla Bayern lehine sonuçlandı.

Yüksek skorlu geçen ilk çeyreğin ardından ikinci periyotta da iki takımın hücum etkinliği sürdü. Darius Thompson önderliğinde hızlı hücumlardan sayılar bulan Efes, Shane Larkin’in üçlüğüyle 49-46 öne geçti. Elijah Bryant’ın son saniyede bulduğu basket devrenin sonucunu belirledi. Anadolu Efes soyunma odasına 53-49’luk üstünlükle gitti.

İkinci yarıya da bıraktığı yerden başlayan Larkin iki dakika içerisinde takımını çift haneli üstünlüğe taşıdı. Harika bir üçüncü çeyrek geçiren Efes farkı açtıkça açtı ve son 10 dakikaya girerken 88-65’lik bir avantajı yakalamayı başardı. Karşılaşmanın son periyodunda tabeladaki avantajını sürdüren lacivert-beyazlılar mücadeleden 109-86’lık zaferle ayrılan taraf oldu.

Efes bu sonuçla galibiyet sayısını 12’ye yükseltti ve Bayern’le durumları eşitledi. Lacivert-beyazlılarda Shane Larkin 28 sayı 4 asist ile mücadelenin yıldızı oldu. Will Clyburn ise 21 sayı üretti. Bayern Münih’te Carsen Edwards 19, Vladimir Lucic 18, Serge Ibaka ise 15 sayıyla oynadı ancak bu performanslar mağlubiyeti engelleyemedi.

Anadolu Efes EuroLeague’de bir sonraki maçında Asvel deplasmanında parkeye çıkacak.

EuroLeague tarihinin en skorer oyuncusu: Mike James!

Mike James gelmiş geçmiş en skorer EuroLeague oyuncusu oldu.

EuroLeague’in yıldız oyuncularından Mike James, takımı Monaco’nun Kızılyıldız’ı 98-80 yendiği maçta organizasyon tarihine geçti. Karşılaşmada bulduğu 13’üncü sayıyla turnuva kariyerindeki 4457’nci sayıya ulaşan James, efsane gard Vassilis Spanoulis’i geride bırakarak EuroLeague tarihinin en skorer ismi oldu. ADB’li basketbolcunun turnuva kariyerinde toplam 4464 sayısı bulunuyor.

Beşiktaş final yolunda dev bir adım attı

Beşiktaş, EuroCup yarı final ilk maçını kazandı.

Kadınlar EuroCup yarı final ilk maçında Beşiktaş, İspanya’nın Girona ekibini Akatlar’da ağırladı. Karşılaşmayı Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan tribünde yan yana takip etti. İlk çeyreği 27-21 önde geçen siyah-beyazlılar devre arasına da 41-35’lik üstünlükle girdi.

İkinci yarıda farkı biraz olsun eriten Girona, son periyoda 56-53 yenik girdi. Son 10 dakikada harika bir performans sergileyen kara-kartal, rakibinin yalnızca yedi sayı atmasına izin verirken İspanyol potasına 25 sayı bırakarak karşılaşmayı 81-60 kazandı. Beşiktaş’ta Evans 27 sayıyla yıldızlaşırken Li de 20 sayıyla zafere katkı sundu. Karşılaşmanın rövanşı, 14 Mart Perşembe günü İspanya’da oynanacak.

Fenerbahçe, Brüksel'i yaktı! Turun kapısı ardına kadar açıldıFenerbahçe, Brüksel’i yaktı! Turun kapısı ardına kadar açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.