Fener de Efes de serileri uzatmadı

Basketbol Süper Ligi çeyrek final eşleşmelerinde Fenerbahçe, deplasmanda Tofaş; Anadolu Efes, deplasmanda Darüşşafaka’yı mağlup etti. İki takım da serilerini 2-0’la geçti ve yarı finalde birbirlerine rakip oldu.

Spor 1 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes yarı finalde.

Basketbol Süper Ligi’nde play-off heyecanı Bursa ve İstanbul’daki birer maçla sürdü. Tofaş, evinde Fenerbahçe’yi ağırladı. Seriyi uzatma amacıyla parkeye çıkan ev sahibi ekip, Fenerbahçe’nin maça yüksek perdeden girişine engel olamadı ve fark ilk periyottan çift hanelere çıktı. İlk çeyrek 26-13 bitti.

İkinci çeyrekte karşılıklı basit top kayıpları yapan iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı. Devre 49-38 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi. Sarı-lacivertlilerde Nigel Hayes-Davis henüz ilk 20 dakikada 7 top çaldı. İkinci yarıda oyun yer yer gerildi. Üçüncü çeyreğin sonunda Tofaş koçu Orhun Ene diskalifiye edildi. Fenerbahçe’de çeyreğe nokta koyan Tarık Biberovic farkın çift hanelerde kalmasını sağladı.

Galatasaray Telekom’u yendi, seriyi Ankara’ya taşıdıGalatasaray Telekom’u yendi, seriyi Ankara’ya taşıdı

Son çeyreğe kaldığı yerden devam ederek başlayan Tarık ve ona destek olan Marko Guduric fakın 18’e kadar yükselmesini sağladılar. Tofaş her ne kadar son bir seri yakalasa da Fenerbahçe çift haneli farkı korudu ve maçtan 98-87 galip ayrılarak seriyi noktaladı. Sarı-lacivertlilerde Nigel Hayes-Davis 25 sayı ve 8 top çalma yaptı. Marko Guduric 16, Johnathan Motley 15, Tarık Biberoviç 13 sayı üretti. Tofaş cephesinde Boubacar Toure 25 sayı ve 9 ribauntla oynadı.

24 saniyede değişir işler

Volkswagen Arena’da serinin ikinci maçı için karşı karşıya gelen Darüşşafaka ve Anadolu Efes, izleyenlere büyük heyecan yaşattı. Maça daha iyi başlayan 6. sıra takımı Daçka, ilk periyodu 24-20 önde kapadı. 3. sıradan play-off yolculuğuna başlayan Efes, ikinci çeyrekte farkı azaltamadı ve devre 45-40 Darüşşafaka üstünlüğüyle bitti. Üçüncü çeyrekte Efes ilk kez rakibine üstünlük sağladı ve son 10 dakikaya girilirken fark 2 sayıya indi.

Son çeyrek fazlasıyla heyecanlı geçti. Yer yer gerginliğin arttığı mücadelede Daçka, son 24 saniyeye 4 sayı farkla önde girdi. Efes önce Elijah Bryant’la üç sayılık atış buldu ardından taktik faul atışlarından yararlanamayan rakibinin bu hatasını değerlendiren lacivert-beyazlılar Rodrigue Beaubois’nın üçlüğüyle öne geçti. Daçka’nın son üçlük denemelerini önce Micic’le bloklayan ardından Larkin’le savunan Efes hem maçı kazandı hem de seriyi noktalayıp yarı finale yükseldi.

Efes’te Micic 22 sayı ve 8 asist; Shane Larkin 18 ve Beaubois 15 sayı attı. Daçka’da Olaseni 26 sayı ve 12 ribauntla oynadı ancak bu performans yeterli olmadı.

Bu sonuçların ardından Anadolu Efes ve Fenerbahçe, Basketbol Süper Ligi yarı finalinde eşleştiler. Yarı final serisinde 3 maç kazanan final serisine çıkacak.

Giannis, 81 milyon dolarını 50 bankaya bölüştürmeye kalkışmışGiannis, 81 milyon dolarını 50 bankaya bölüştürmeye kalkışmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.