Galatasaray Telekom’u yendi, seriyi Ankara’ya taşıdı

Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Galatasaray, evinde Türk Telekom’u 86-71 mağlup etti ve durumu 1-1’e getirdi. Seride üçüncü ve son maç Türk Telekom ev sahipliğinde oynanacak. Karşıyaka ise yarı finale çıkan ilk takım oldu.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Galatasaray'dan Telekom'a geçit yok. Karşıyaka seriyi İzmir'e çevirmedi.

Basketbol Süper Ligi’nde play-off heyecanı kaldığı yerden devam etti. Lider Türk Telekom’la 8. Galatasaray’ın eşleşmesinde ikinci maç Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynandı. Maça daha iyi başlayan ve bir ara 20-11’le 9 sayılık farkı yakalayan ekip Türk Telekom oldu. Başkent ekibine cevabı Dylan Ennis’le veren Galatasaray periyodu farkı 1 sayıya indirerek kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte yine kontrolü eline alan Telekom, skor avantajını artırdı. Devre, 46-39 sona erdi.

Fenerbahçe Dyshawn Pierre ve Metecan Birsen’le 3 yıl dahaFenerbahçe Dyshawn Pierre ve Metecan Birsen’le 3 yıl daha

İkinci yarıda özellikle savunmada bambaşka bir Galatasaray vardı. Sadık Emir Kabaca’nın hücum performansı sert savunmayla birleşince sarı-kırmızılılara öne fırladı. Çeyrek skoru 30-13 gibi sansasyoneldi. Son çeyrekte üstünlüğünü koruyan ve Telekom’u üç sayı çizgisi gerisinde iyi savunmaya devam eden Cim-Bom, maçı 86-71 kazandı ve seriyi son maça taşıdı.

Motosikletliler Sertaç Şanlı'nın 25 bin euro’luk saatini çaldıMotosikletliler Sertaç Şanlı’nın 25 bin euro’luk saatini çaldı

Galatasaray’da Dylan Ennis 19 sayı, 6 ribaunt ve 6 asistle oynadı. Sadık Emir Kabaca 18, Darron Russell ise 17 sayı attı. Telekom cephesinde Jerian Grant 22 sayıyla oynadı ancak bu performans tur için yeterli olmadı.

Karşıyaka Bursa’da turladı

4-5 eşleşmesinde serinin ilk maçını evinde kazanan Karşıyaka, Bursaspor deplasmanına çıktı. Maça fırtına gibi başlayan İzmir ekibi henüz ilk çeyrekte 27-10’la öne geçti. İkinci çeyrekte hücumda ritim bulan Bursa rakibini durduramadı ve devre 53-36 bitti. Üçüncü çeyrekte farkı azaltan ev sahibi, son periyoda 73-63 girilmesini sağladı. Ancak son 10 dakikada avantajını yitirmeyen Ufuk Sarıca’nın öğrencileri maçı 92-76 kazandı ve tur biletini İzmir’e dönmeden almayı başardı.

İzmir ekibinde Jaylon Brown 20 sayıyla oynarken Angel Delgado 19 sayı ve 10 ribauntla double double yaptı. Bursa cephesinde David Dudzinski’nin 20, Zach Auguste’un 16 sayısı sezonun bitmesine engel olamadı. Karşıyaka’nın yarı finaldeki rakibi, Türk Telekom – Galatasaray eşleşmesinden gelecek takım olacak.

İskoçya'da doğdu, Erzurumlu aşık oldu: Curlingİskoçya’da doğdu, Erzurumlu aşık oldu: Curling

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.