Holigan başkan maçta, taraftar köftecide saldırdı

Basketboldan futbola, başkanlardan taraftarlara kadar istenmeyen birçok olayın yaşandığı bir hafta sonu geride kaldı. Özellikle Botaş Başkanı Kerim Taşkıran'ın yaptıkları holiganizmi başka bir seviyeye taşıdı.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Çok değil 1 ay önce 8 Mart’ta hemen hemen bütün spor kulüpleri maçlara “Kadına şiddete hayır” pankartıyla çıktı. Birçok kulüp başkanı açıklama yaparak kadına şiddetin ne kadar büyük bir suç olduğunu dile getirdi. Bu sözler sıcaklığını korurken Türkiye’de kadın basketbolunun en üst düzeyinde bir saldırı yaşandı. Üstelik başkan düzeyinde…

Kadınlar Süper Ligi’ni lider bitiren Çukurova Basket, yarı finalde Botaş ile eşleşti. İlk maçı Mersin ekibi Çukurova Basket, kendi evinde 93-65 kazanarak seride 1-0 öne geçti. Maçtan sonra iki takımın yöneticileri arasında gerginlik çıktı. Botaş, kendilerine saldırı yapıldığını iddia etti. Bu gerginliğin ardından iki takım bu kez Botaş’ın sahasında karşılaştı.

BAL gibi futbol! Gökten taş yağdıBAL gibi futbol! Gökten taş yağdı

Çukurova Basket’in yöneticisi yoktu

İlk maçta çıkan tatsızlıklardan sonra Çukurova Basket’in yöneticileri maça gitmeme kararı aldı. Mersin takımı, deplasmanda Botaş’ı 68-57 yenerek seriyi bitirdi ve finale çıktı. Ne olduysa da bundan sonra oldu. Botaş Başkanı Kerim Taşkıran, yenilgiden sonra Çukurova Basket’in oyuncuları ve teknik heyetine cep telefonu, çöp kovası ve su şişeşi fırlattı. Yani başkanlık düzeyinde holiganizm sahaya indi. Hem de bir kadın takımına karşı…

Kerim Taşkıran ABD’de eğitim gördü

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (Botaş) yönetim kurulunda yer alan ve Botaş Başkanı olan Kerim Taşkıran 1966 Samsun doğumlu. Yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. ABD Preston Üniversitesi’nde yüksek lisansını ve Breyer State Üniversitesi’nde doktorasını yaptı. Botaş Spor Kulübü başkanlığına geldikten sonra 2021 yılında kulübü Adana’dan Ankara’ya taşıdı.

İspanya bunu konuşuyor! Futbolcuyu bıçakla öldürdülerİspanya bunu konuşuyor! Futbolcuyu bıçakla öldürdüler

Çukurova Basket: Kerem Taşkıran sporda olmamalı!

Yaşananların ardından Çukurova Basket Başkanı Serdar Çevirgen, bir açıklama yaparak Kerem Taşkıran’dan şikayetçi olduğunu açıkladı. Yapılan açıklama şöyle: “Davranış bozuklukları basketbol camiası tarafından bilinen BOTAŞ Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran’ın bu ilk skandalı olmamakla birlikte, umuyoruz ki alacağı cezalarla son skandalı olacaktır. Kulübümüz, sporcularımız, genel menajerimiz BOTAŞ Spor Kulübü Başkanı’nın saldırılarıyla ilgili gerekli mercilere başvuru yapmıştır. Canlı yayınlanan bir maçta, sporculara ve antrenörlere yönelik umarsızca şiddet eylemlerinde bulunan BOTAŞ Spor Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran’ın, Türk sporunun herhangi bir kademesinde görev yapmaya devam etmesi büyük bir skandaldır. Bu şahsın, bir sporcu fabrikası olan BOTAŞ Spor Kulübü’ne neden başkan olduğu, kulübü Ankara’ya taşıyarak kimliksiz bir takıma dönüştürdüğü ve başkanlığında BOTAŞ kültürünü tamamen çöp ettiği, daha önce sporcu fabrikası olarak anılan bir kulübü tamamen iflas ettirdiği tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Son olarak, saldırı eylemi sırasında görülen kimliği belirsiz, ucube mafya bozuntusu kişileri, nerede oynanırsa oynansın iki takım arasında oynanacak ilk maça davet ediyoruz.”

Çukurova Basket’in oyuncusu Sinem Ataş da sosyal medyasından saldırının görüntülerini paylaştı ve Kerem Taşkıran’ı etiketleyerek şunları yazdı: “Sahaya attıklarınız ailemize, takım arkadaşlarıma ya da staffımıza isabet etseydi içiniz soğur muydu?”

Sivas'ın holiganları cezaevinde!Sivas’ın holiganları cezaevinde!

Kerem Taşkıran sessiz!

10 Haber olarak konuyla ilgili Kerem Taşkıran’a ulaşmaya ve yaptıklarının nedenini sormaya çalıştık. Ancak Kerem Taşıkıran, sessiz kalmayı tercih etti.

Balıkesirsporlu futbolcular yemek yerken saldırıya uğradı.

Akhisar’da yemek yerken futbolcular saldırıya uğradı

Hafta sonunun tek tatsız olayı Botaş – Çukurova basket karşılaşmasında yaşananlar değildi. TFF 2’nci Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Balıkesirspor’da teknik heyet ve futbolcular hiç beklemedikleri bir anda kendi taraftarlarının saldırısına uğradı. Uşakspor – Balıkesirspor maçına gerginlik çıkabileceği için deplasman seyircisi için yasak kararı alındı. Ligde transfer yasağıyla altyapı oyuncularının ağırlıkta olduğu kadroyla mücadele eden Balıkesirspor, Uşak’taki maçı 2-0 kaybetti. Balıkesirspor kafilesi, maçtan sonra yemek yemek için Akhisar’da bulunan ünlü bir köftecide mola verdi. Futbolcu ve teknik heyet yemekteyken Balıkesirsporlu holiganlar bir anda futbolculara saldırdı. Holiganlar, oyunculara sandalyelerle vurdu, yemek masasındaki tabakları futbolcuların üzerine fırlattı. Yaşananlar Türkiye’ye özgü spor anlayışına örnek olarak tarihin yapraklarına yazıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.