TFF'nin eski başkanı Nihat Özdemir, Camp Nou'nun yenilenme çalışmalarını başlatan sembolik törene Xavi, Sergio Busquets, Joan Laporta ile beraber katıldı.

Barselona şehrinin ikonik yapılarından birisi olan Spotify Camp Nou yenileniyor. Stadın restorasyonunu eski TFF Başkanı Nihat Özdemir’in de kurucu ortakları arasında yer alan Türk firması Limak Holding, 900 milyon euro’ya yapacak.

Barcelona’nın çılgın projesi hayata geçiyor

Barcelona’nın La Liga’da bu sezon kendi evindeki maçlarını tamamlamasın ardından Camp Nou’da ilk kazma vurduldu. Bunun için yapılan sembolik törene Barcelona’yı bu sezon şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Xavi, başkan Joan Laporta ve Sergio Busquets ile beraber Nihat Özdemir de katıldı. Törende sahaya Barcelona formasının da içinde olduğu bir zaman kapsülü gömüldü. Daha sonra Nihat Özdemir, Xavi, Busquets ve Laporta sırasıyla çukura toprak attı.

Nou Camp’ın kapasitesinin 105 bine çıkartılacak

Restorasyon çalışmalarıyla birlikte Nou Camp’ın kapasitesinin 105 bin 53’e çıkarılması ve 50 bin metrekarelik bir çatının kurulması hedefleniyor. Çalışmaların 2026 yazında sona ermesi öngörülüyor. La Liga’da 2022-2023 sezonu tamamlandıktan sonra inşaata girecek Nou Camp’tan dolayı Barcelona futbol takımı, Ekim 2024’e kadar maçlarını Barselona kentinin Montjuic bölgesindeki Olimpiyat Stadı’nda (yaklaşık 50 bin kapasiteli) oynayacak.

Barcelona Messi’nin parasını Messi’den çıkaracak!