Barcelona Messi’nin parasını Messi’den çıkaracak!

İspanyol devi Barcelona, 2021-22 sezonu başında takımdan ayrılan süper yıldızı Messi’yi takıma geri getirmek istiyor. Bu transferi finanse etmenin yollarını arayan Barça çözümü Messi’nin müzesini açmakta buldu.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Barcelona'da Messi'nin dönüşü için proje!

İspanyol medya kuruluşu AS’ın haberine göre Barcelona, Camp Nou’nun yanında bulunan eski La Masia tesisini müzeye dönüştürecek. Arjantinli Lionel Messi’nin PSG’den yeniden kulübe dönmesini isteyen Barcelona, transferi finanse etmek adına kulübün altyapısının eski binasını, Lionel Messi özel müzesine dönüştürmek istiyor. Alanın interaktif bir merkez haline getirilmesi için Telefonica isimli şirketle temaslar sürüyor. Merkezin isminin “The Messi Space” olması planlanıyor. The Messi Space, son teknolojiyle donatılacak ve binlerce turistle futbolseverin ilgisini çekecek şekilde tasarlanacak. Barcelona, bu projeden sağladığı gelirle Messi’nin transferine finansman sağlayabileceğine inanıyor.

Barcelona'nın çılgın projesi hayata geçiyorBarcelona’nın çılgın projesi hayata geçiyor

Barcelona son haftalarda sezon sonu Paris Saint Germain ile sözleşmesi bitecek Messi’yi yetiştiği kulübe dönüşe ikna etmek için çalışmalara başlamıştı. Barcelona, müze projesiyle beraber Messi’yi yalnızca maddi açıdan değil manevi açıdan da ikna etmeyi planlıyor.

Messi, La Liga Başkanı Javier Tebas ve lig yönetiminin Barcelona’ya yaptığı ekonomik baskılar sonucunda takımla sözleşme uzatamamıştı. Dolayısıyla Messi’nin Barcelona’ya dönüşü için kaynak yaratma hususu son derece büyük önem taşıyor. Müze projesi, tıpkı Barcelona’nın stadyum yenileme projesinde olduğu gibi Barça’ya bu ekonomik refahı getirmek için hayata geçirilmeye çalışılacak. Bu proje ve dahası Messi’nin dönüşü için yeterli olacak mı bunu zaman gösterecek.

Şu an PSG oyuncusu olan Messi, Barcelona formasıyla sayısız başarıya imza attı.

Müze gibi adam

Messi’nin Barcelona kariyerinde yaptıkları ve kulübe kazandırdıkları bir müzeyi ağzına kadar dolduracak nitelikte. Barça forması giydiği dönemde kazandığı Ballon d’Or ve sayısız altın ayakkabıyla beraber bireysel ödüller dahi, takım olarak kazandıklarının yanında birçok rafı doldurur vaziyette. Messi, Barcelona formasıyla 10 kez La Liga şampiyonluğu, 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 kez Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu, 3 kez UEFA Süper Kupası, 7 kez Kral Kupası ve 8 kez İspanya Süper Kupası zaferi yaşadı. Messi, Barcelona döneminde en iygiyi futbolcuya verilen Ballon d’Or’u 7 kez kazandı.

Castellanos, Lewandowski'ye özendi! Rüya gibi maçta Real Madrid'e 4 golCastellanos, Lewandowski’ye özendi! Rüya gibi maçta Real Madrid’e 4 gol

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.