Barcelona’nın çılgın projesi hayata geçiyor

Barcelona, Camp Nou'nun yenilenmesi için 1,5 milyar euro'luk finansmanı sağladını duyurdu. Projeyle 105 bin kişiyi ev sahipliği yapacak stadyumda son teknoloji kullanılacak.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Barcelona'nın yeni stadyum projesi için 1.5 milyor euro harcanacak.

Barcelona, Camp Nou’nun yenilenmesi (Espai Barça) çalışmaları için 1,5 milyar euro’luk finansman sağlandığını duyurdu. Nou Camp 1957’de açıldı ve 99 bin seyirci kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük stadı. Ancak 65 yıllık stadyumun yenilenmeye ihtiyaç duyuyor. İlk olarak zeminde çıkan sorunlar nedeniyle 2014 yılında yönetim stadı yenileme kararı aldı. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı çok sınırlı bir tadilat yapılabildi.

Barcelona stadyumda son teknolojiyi kullanacak.

Stadın yenilenmesi için bu sezon başında tekrar harekete geçildi. Ancak 31 Mart’a kadar tamamlanması beklenen süreç küresel faiz artışı nedeniyle sekteye uğradı. En sonunda aralarında Goldman Sachs, JP Morgan, JLL, Perez-Llorca, DLA Piper, Key Capital Partners, Legends ve IPG 360’ın bulunduğu 20 yatırımcıyla Barcelona yönetimi arasında anlaşma sağlandı. Kulüp, anlaşma için bazı tavizler vermek zorunda kaldığını açıklarken Barcelona’nın varlıklarının garanti olarak gösterilmediğini ve stadyuma ipotek konulmayacağını duyurdu. Barcelona borcunu esnek bir yapıyla 5, 7, 9, 20 ve 24 yılda aşamalı olarak geri ödeyecek. Ödemeler taksitle yapılacak.

Negreira’nın oğlundan Barcelona'yı zora sokacak itirafNegreira’nın oğlundan Barcelona’yı zora sokacak itiraf

Barcelona, Espanyol’un evine taşınıyor

Finansmanın bulunmasıyla Barcelona, gelecek sezondan itibaren maçlarını Esponyol’un ev sahipliğini yaptığı 50 bin kişi kapasiteli Olimpiyat Stadı’nda oynayacak. Projeye göre Barcelona, Kasım 2024’de Camp Nou’ya dönmeyi umuyor. Ancak çalışmalar 2026 yılına kadar sürecek.

Barcelona’nın yeni projesinde basketbol takımı için bir salon yapılacak.

Nou Camp teknoloji üssü olacak

Yeni projeyle Nou Camp’ın kapasitesi 105 bin kişiye çıkacak. Stadyum, 30 bin metrekarelik güneş panelleriyle kaplı açılır kapanır bir çatıya sahip olacak. Çatıdan gelen enerji, güvenlik istemlerinde, stadyumun ışıklandırılmasında kullanılacak. Stadyumda yağmur suyunu toplayıp geri dönüştürecek bir teknoloji de kullanılacak. Stadın yanında basketbol için bir salonun yanı sıra otel, etkinlik alanları, buz pateni pisti, ofisler yapılacak. Proje sonunda stat bir teknoloji üssüne dönüşecek.

Barcelona şampi... Atletico Madrid'i geçtilerBarcelona şampi… Atletico Madrid’i geçtiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.