Negreira’nın oğlundan Barcelona’yı zora sokacak itiraf

Son dönemde Barcelona’nın başını ağrıtan Negreira davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Buna göre Barcelona’nın şirketine uzun süre boyunca para gönderdiği eski Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı José Negreira’nın oğlu Javier, 15 yaşından beri Barcelona'ya üye olduğunu itiraf etti.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Negreira davasında yeni bir sayfa açıldı...

Xavi, Atletico Madrid maçı öncesinde yapılan basın toplantısında Negreira davasıyla alakalı gelen soruya da yanıt verdi. İspanyol çalıştırıcı, konuyla alakalı Joan Laporta’dan bilgi aldığını ve durumun kendilerini etkilemediğini belirtmişti. Ancak davayla alakalı El Confidencial tarafından yeni bir iddia ortaya atıldı.

Oğlu uzun zamandır kulübe üye

Ortaya atılan yeni iddiaya göre şirketine uzun süreler boyunca ödeme yapılan eski İspanya Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira’nın oğlu Javier Enríquez Romero Negreira 15 yaşından bu yana Barcelona’ya üye. Aynı haberde, Javier’in CaixaBank’taki hesaplarında da Barcelona tarafından gelen bir para akışı gözlendiği bildirildi.

Real Madrid ile Barcelona kavgada: Sensin Franco'nun kulübü!Real Madrid ile Barcelona kavgada: Sensin Franco’nun kulübü!

Ayrıca Javier’in haftada iki kez maç yapan ve kendi aralarında antrenmanlar yapan bir Veteranlar Kulübü’ne de üye olduğu anlatıldı. El Confidencial daha önce Javier’in Hazine Bakanlığı’na yaptığı itirafta Barcelona maçlarında düdük çalacak hakemlere eşlik edilmesi halinde oğul Negreira’nın hesabına para geçtiğini iddia etmişti.

Bu bilgiler ışığında Enriquez Romero’nun sahibi olduğu Soccercam SL isimli bir şirketten 100 bin Euro civarında bir para çıkışı olduğu Vergi Dairesi’ne sunulan belgelerde yer almıştı. Hazine bu harcamaları sorgulamıştı. Yine El Confidencial’in haberine göre Javier Negreira, söz konusu harcamaların “gerekli ve şirketin faaliyetleriyle ilgili” maliyetler oldukları için bu kalemleri düşme hakkına sahip olduğunu iddia etmişti. Jose Negreira’nın oğlu Javier, bu harcamaların “bir hakeme eşlik etmek için kullanıldığı”nı açıkladı.

Franco kimin babasını kesti?Franco kimin babasını kesti?

Bu davadan daha çok su akar

Maliye’nin vergi kaçırıldığı şüphesiyle eski İspanya Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Negreira’nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL şirketiyle ilgili bazı hesapları incelemesinin ardından Barcelona’nın bu şirkete 2001-2018 yılları arasında toplamda 7,3 milyon euro ödediği ortaya çıkmış ve Katalan ekibinin ödemeler karşılığında hakemlerle ilgili bilgiler aldığı öne sürülmüştü. Hem İspanya Federasyonu hem de UEFA konu hakkında soruşturma açtı. La Liga Başkanı Javier Tebas, “İspanyol futbol tarihinde eşi benzeri olmayan bir dava” dedi. Kısacası Negreira Davası’nın altından daha çok su akacak gibi görünüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.