Karşıyaka, saha avantajını kullanarak Telekom'u 94-90 yendi ve Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde finale yükseldi. İzmir temsilcisi, şampiyonluk için Anadolu Efes'le karşı karşıya gelecek.

Mustafa Kemal Atatürk Salonu tarihi günlerinden birini yaşadı. Karşıyaka, normal sezonu lider bitiren Telekom karşısında galibiyet alırsa 8 yıl sonra finale çıkaracaktı. Ankara’daki ikinci maçta rakibine 92-81 yenilerek iç sahadaki 395 gündür süren 18 maçlık galibiyet serisi biten Telekom’un ise kolay pes etmeye niyeti yoktu.

Anadolu Efes finale Fenerbahçe evine gitti

Maça iyi başlayan deplasman takımı oldu. Grant, Jones ve Sestina’nın etkili oyunlarıyla ilk periyok 26-15 Telekom’un üstünlüğü vardı. İkinci 10 dakikada Karşıyaka Eric McCollumm ve Kenan Sipahi oyuna döndü. Farkı kapattı ilk yarıyı 50-47 önde kapadı. Üçüncü periyotun ilk bölümünde Karşıyaka farkı 9 sayıya kadar çıkarsa da Telekom geri dönmeyi başardı. Son 10 dakikaya Karşıyaka 75-72 önde girdi. Oyunun final bölümü nefes kesti. Müsabakanın son 2 dakikasına 88-88 eşitlikle girildi. Karşıyaka son dakika öncesinde McCollum’un faul atışlarından bulduğu sayılarla 91-90 öne geçti ve maçtan 94-90 galip ayrılarak 8 yıl sonra Türkiye Ligi’nde finale yükseldi. Eric McCollum 21, Kenan Sipahi 15 sayıyla ev sahibi takımın galibiyetinde başrol oynadı. Telekom’da Grant’ın 21, Taylor ve Bouteille’yin 14 sayısı galibiyete yetmedi.

Maçtan sonra Karşıyaka koçu Ufuk Sarıca ve oyuncular büyük sevinç yaşadı.

Ufuk Sarıca: Umarım yolun sonu şampiyonluk olur

Finalde 8 yıl önceki gibi Anadolu Efes’in rakibi olan Karşıyaka’nın başantrenörü Ufuk Sarıca, zor bir rakibe karşı 1-0 geriye düşmelerine rağmen art arda 3 maçı kazanmanın kolay olmadığını söyledi. Sarıca, “Oyuncularımla ayrı ayrı gurur duyuyorum, Telekom’u da tebrik etmek istiyorum. İki kere arka arkaya kaybedip, bir de kendi evlerinde kaybedip, yine bugün çıkıp sonuna kadar maçın içinde kaldılar. Bu da önemli bir özellik ama günün kazananı biz olduk. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Sezon başında çok yeni bir ekiple başladık yola çıktık. Açıkçası doğruyu söylemek gerekirse hani Anadolu Efes’in aksine biz bu takımı şampiyonluk için kurmadık ama finale getirdik. Yolda büyüdük, kendi özelliklerimizi geliştirdik. Bugün geldiğimiz noktada oynadığımız oyun, beni bir koç olarak gururlandırıyor. Karşıyaka olarak 8 sene sonra tekrar finale kalmak, o seneyi de dördüncü bitirmiştik, ayrıca beni çok mutlu ediyor. Umarım yolun sonu hayalimizdeki gibi şampiyonluk olur” dedi.

Anadolu Efes- Fenerbahçe maçının faturası ona çıktı: Aytuğ Ekti düdük astı

Telekom koçu Erdem Can ise Karşıyaka takımı ve taraftarlarını kutladı. Sezon için oyuncularına, tüm çalışanlara teşekkür eden Can, şunları söyledi: “İlk günden bugüne kadar müthiş destek oldular. Bir antrenör için olabilecek en şanslı ve güzel atmosferi yarattılar. O yüzden de oyuncularıma ve tüm ekibe yarattıkları ortamdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok güzel şeyler yaptık, sonunu daha iyi getirmek isterdik ama olmadı.”

Final programı açıklandı

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde final serisinin maç programı açıklandı. Final serisinde 3 galibiyet alacak ekip şampiyonluğa ulaşacak. Seride ilk 2 karşılaşma Anadolu Efes’in ev sahipliğinde İstanbul’da, üçüncü ve gerekirse dördüncü karşılaşma İzmir’de oynanacak. Serinin 2-2 eşitliğe taşınması halinde şampiyon İstanbul’daki karşılaşmada belli olacak. Anadolu Efes ile Karşıyaka arasındaki final serisi 13 Haziran 20.00’de Sinan Erdem Salonu’nda başlayacak. Diğer iki maçın tarihi ise şöyle…
15 Haziran saat 20.00 – Sinan Erdem Salonu
17 Haziran saat 18.00 – Mustafa Kemal Atatürk Salonu

Fenerbahçe isyan etmişti: O hakemler dinlendirilecek

Anadolu Efes ve Fenerbahçe’ye para cezası

Öte yandan olaylı geçen serinin diğer eşleşmesinde Anadolu Efes ve Fenerbahçe’ye çıkan cezalar açıklandı. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, salon ile seyirci olaylarının yanı sıra taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle Anadolu Efes’e 60 bin TL para cezası verdi. Kulübün internet sitesinden yayımlanan sportmenliğe aykırı açıklamalar gerekçesiyle de Fenerbahçe’ye 37 bin 500 TL fatura kesildi. Ayrıca sarı lacivertlilerin yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu’na ise sportmenliğe aykırı açıklamaları ile hareketi nedeniyle toplam 40 bin TL ceza aldı. Öte yandan Karşıyaka’nın da İzmir’deki ilk Telekom maçından dolayı 65 bin 917 lira para cezasına çarptırıldığı belirtildi.