Togg ay sonunda trafikte

TOBB ve Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu ayın sonunda yüzde 100’ü bize ait elektrikli otomobili yollarda görmeye başlayacağız” dedi.

Ekonomi 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye’nin ürettiği ilk yerli elektrikli otomobil olan T10X bu ay sonunda trafiğe çıkıyor. Otomobili üreten Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu’nun (Togg) yüzde 8 hissedarı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, araçların trafiğe çıkacağı tarihi duyurdu.

Hisarcıklıoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (GTSO) üyelerle bir araya geldiği toplantıda  “Bu ayın sonunda yüzde 100’ü bize ait olan, yüzde 100 elektrikli otomobili inşallah yollarda görmeye başlayacağız” dedi. Aynı zamanda Togg Yönetim Kurulu Başkanı da olan Hisarcıklıoğlu, araç için siparişlerin açılmasına ilişkin de şunları kaydetti:

“Sizlerden aldığımız güçle 2017 yılında çıktığımız yolda, büyük bir tarihi başarıyı Türk iş dünyası olarak beraber yazdık. Kimse cesaret edemezken, bizler sizlere, sizlerin gücüne güvendik. Bu ayın sonunda yüzde 100’ü bize ait olan, yüzde 100 elektrikli otomobili inşallah yollarda görmeye başlayacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu araç için lisans almayacaklarını, lisans satacakları iddiasını sözlerine ekledi.

En büyük ödenmiş sermaye

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobilini üreten Togg’da Anadolu Grubu, Zorlu Grubu, Turkcell ve Tosyalı Holding’in yüzde 23’er, TOBB’un ise yüzde 8 hissesi bulunuyor. 996 milyon 774 bin TL ödenmiş sermayesi olan Togg, Türkiye’nin en büyük ödenmiş sermayeli otomotiv şirketi unvanına da sahip bulunuyor.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.