Hişt hişt Jane Austen’dan mektup var!

225 yıl önce İngiliz yazar Jane Austen'ın kız kardeşine yazdığı mektup, yaşadığı evde sergilenecek. Mektupta yazar, gündelik hayatından ve mahalle dedikodularından bahsediyor.

Kültür Sanat 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jane Austen'ın 1798 tarihli mektubu evinde sergilenecek.

‘Gurur ve Önyargı’, ‘Emma’ ‘Akıl ve Tutku’ ve ‘Northanger Manastırı’ gibi klasikleriyle tanıdığımız İngiliz yazar Jane Austen’ın kız kardeşine gönderdiği, yerel haberleri ve mahalle dedikodularını paylaştığı bir mektup, yazarın eski evinde sergilenecek. 1798 tarihli mektup, Austen tarafından yazılan ve günümüze ulaşan yaklaşık 160 mektuptan biri. Hatta var olan en eski mektuplar arasında.

Üç kez katlanmış, tek bir büyük yaprak üzerine yazılmış dört sayfadan oluşan mektup, Austen’ın hayatının son sekiz yılını yaşadığı Hampshire Chawton’daki evinde sergilenecek. Mektup Austen’ın kız kardeşiyle olan ilişkisini konu edinen ve 22 Mart’ta başlayacak serginin bir parçası olarak izleyicilere sunulacak.

 

Mektup yazıldığı sırada iki kız kardeşin anneleri hastaydı ve evin sorumluluğunu Austen üstlenmişti. Mektupta yazar, yeni sorumluluklarını alaycı bir kibirle anlatıyor: “Gerçekten çok büyüdüm. Bu mektuba başladığımdan beri iki kez mutfakta yapmam gerekenlerle emirler aldım. Dün akşam yemeğimiz çok güzeldi ve tavuk yumuşacık haşlanmıştı… ”  Austen ayrıca kız kardeşine çamaşırcı kadının ayrıldığını ve yeni bir hizmetçinin işe başladığını yazıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.