10 Haber, John Wick’in neden az konuştuğunu açıklıyor

Şu ana kadar 137 milyon dolar hasılat elde eden 'John Wick 4'ün başkarakteri şimdi de film boyunca az konuşmasıyla gündemde. 169 dakikalık filmde sadece 380 kelime konuşuyor. 10 Haber'e göre bunda şaşılacak bir şey yok. Filmde öldürdüğü adam sayısı 140. Film başı öldürme ortalaması Rambo'dan fazla.

Kültür Sanat 29 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dört filmlik John Wick serisinde kahramanımızın film başına insan öldürme ortalaması 109.

Pandemi sırasında ağır yara alan sinema sektörü iddialı filmlerle seyircileri tekrar sinema salonlarına çekmeye çalışıyor. Ama her iddialı film insanları sinemaya gitmeye ikna edemiyor. Geçen yıl ‘Top Gun Maverick’, ‘Avatar: Suyun Yolu’ sinema sektörünü ‘kurtaran’ filmlerdi. Bu yıl da iş ‘John Wick 4’e düşmüşe benziyor.
Filmin ABD’deki açılış hasılatı 73.5 milyon dolar oldu, diğer ülkelerdeki hasılatı ise 64 milyon dolar. Yani toplamda filmin şu anki hasılatı 137 milyon dolar. Geçen çarşamba Türkiye’de vizyona giren filmi ülkemizde de 295 bin kişi izledi.

169 dakikada sadece 380 kelime konuştu

‘John Wick 4’ün bu başarısı karşısında uluslararası medyada filme özel bir ilgi söz konusu. Variety, özellikle son filmde John Wick’in çok az konuşmasıyla ilgili ilginç bir haberi gündeme getirdi. The Wall Street Journal’ın bir araştırmasını kaynak gösteren Variety, 169 dakikalık filmde John Wick’in 380 kelime konuştuğunu yazdı.

Aslında ilk üç film düşünüldüğünde John Wick’in ‘sessiz’ bir karakter olduğu biliniyor. Sinemada genelde, yönetmen Tarantino karakterleri dışında, adalet sağlayan kahramanlar yumruklarıyla konuşur. Lakin son filmde daha da sessizleşiyor Wick. Mesela 101 dakika süren ilk filmde Wick toplam 484 kelime konuşmuş. Son filmde daha da az konuşmasının sebebi yönetmen ve senaristler planlanmış bir hamle aslında. Filmin yönetmeni Chad Stahelski senaryonun ilk halinde karakter için yazılan diyaloğun yarısının sonradan çıkarıldığını söylüyor.

Konuşmaya zamanı yok!

10Haber’e göre John Wick’in filmde zaten konuşacak zamanı yok. Çünkü sürekli insan öldürüyor. Seri boyunca şimdiye kadar 439 insan öldürdü John Wick. Filmlerde insan öldürme konusunda nam salan, Bruce Willis’in canlandırdığı ‘Zor Ölüm’ serisinin baş karakteri John McClane bile bütün seri boyunca 70 kişiyi öldürmüştü. John Wick ilk filmde 77 kişiyi, ikinci filmde 128 kişiyi, üçüncü filmde 94 kişiyi ve son filmde de 140 kişiyi öldürdü. Yani son filmde daha sessizliğe bürünmesinin sebebi daha fazla insan öldürmesi… Ki şöyle de bir istatistik var. İlk filmde 78 saniyede, ikinci filmde 57 saniyede, üçüncü filmde 83 saniyede bir kişiyi öldürüyor kahramanımız.

Ölüm makinesi Rambo beş filmlik seride 493 kişiyi öldürürken John Wick dört filmde 439 kişiyi öldürdü.

Rambo’nun rekorunu kırdı

Bir ölüm makinesi olarak da Rambo ile yarışır duruma geldi John Wick. Rambo beş filmlik seride 493 kişiyi öldürdü. John Wick dört filmde 439. Rambo en çok insan öldüren karakter olarak John Wick’in önünde olsa da film başına düşen öldürülen insan sayısı söz konusu olunca John Wick, Rambo’yu solladı. Film başına düşen insan öldürme ortalaması John Wick’in 109, Rambo’nun 98.

Dublör hastanelik oldu

Bir filmde bu kadar kavga dövüş öldürme olur da sette kaza olmaz mı? Keanu Reeves, ‘John Wick 4’ün  çekimlerinde alınan güvenlik önlemlerine rağmen nasıl kazalar yaşandığını anlattı: 58 yaşındaki oyuncu, bir dövüş sahnesini çekerken, karşısındaki oyuncuya vurarak kafasını yardığını söyledi. Reeves, çekimlerde bir dublörün de hastanelik olduğunu belirtti. Dublör kazasıyla ilgili olarak, “Gerçekten çok kötü bir olaydı” diyen Reeves, dublörün bir kovalamaca sahnesinde sürdüğü araçla kaza yaptığını ama gördüğü tedavinin ardından durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Keanu Reeves: Matrix’teki kırmızı hap bende

Keanu Reeves demişken. ‘John Wick 4’ vesilesiyle Reddit’te düzenlenen ‘Bana İstediğini Sor’ etkinliğine katılan oyuncu, film setlerinden çaldığı şeyler hakkında konuştu. Reeves “Çalmadım ama John Wick’teki saat ve evlilik yüzüğünü, 47 Ronin’de bir kılıcı ve Wachowskilerin bana verdiği ilk kırmızı hapı aldım” dedi.

12 Eylül’ün ‘kaybettiği’ ‘Kara Kafa’ filmi bulundu, ilk gösterimi İstanbul Film Festivali’nde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.