Araştırma ABD’den: Dünyada bugüne dek bulunan tüm altın 5 olimpik havuzu doldurabilir

Dünyada bulunan altın miktarı 244 bin ton olarak hesaplanıyor. Bunun henüz 187 bin tonunu çıkarmış durumdayız. İnsanoğlu bu hızla ilerlerse 17 yıl sonra yer altında altın kalmayacak. Tüm bu altın, 23x23 metrelik bir küp içine sığabiliyor. Bu büyüklük 5 olimpik havuza bedel.

Çevre 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dünyadaki tüm altın, her kenarı 23 metre uzunluğunda olan bir küp içine sığabiliyor.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, bugüne dek dünyada bulunan altın miktarını ve bunun sığabileceği alanı hesapladı.

USGS’nin açıkladığı verilerden yararlanan IFL Science, tarih boyunca çıkarılan altının 244 bin ton olduğunu, bunun 187 bin tonunun madencilik işlemleriyle çıkarıldığını yazıyor. Her yıl çıkarılan altın miktarıysa 2756 ile 3307 ton arasında değişiyor.

Bize ayrılan altını 17 yılda çıkarmış olabiliriz

USGS’nin verilerine göre 57 bin tonluk altın, maden olarak toprak altında duruyor ve mevcut teknolojilerle 17 yıl sonra bu altınların da çıkarılmış olması bekleniyor.

Buna rağmen erişemediğimiz noktalar da var. Derginin iddiasına göre Antarktika ve okyanusların tabanında da madenler var ancak bunları mevcut imkânlarla çıkarmak fazla maliyetli.

Her yıl çıkarılan altınların yaklaşık yüzde 30’u Güney Afrika’daki Witwatersrand Havzası’ndan çıkarılıyor.

Altın üretiminde ilk sırada Çin var. En çok üretim yapan altın madenciliği firması Kanada merkezli Barrick Gold Corporation.

Tüm altın çıktığı anda her bir kenarı 23 metre olan bir küp içerisine sığabiliyor. Bu büyüklük, 50 metre uzunluğunda, 25 metre eninde, 2 metre derinliğindeki olimpik yüzme havuzlarının 5 tanesini doldurabiliyor.

Merkez Bankası şimdi de altın rezervlerini satmaya başladı, 43 ton sattıMerkez Bankası şimdi de altın rezervlerini satmaya başladı, 43 ton sattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.