Dünyada bulunan altın miktarı 244 bin ton olarak hesaplanıyor. Bunun henüz 187 bin tonunu çıkarmış durumdayız. İnsanoğlu bu hızla ilerlerse 17 yıl sonra yer altında altın kalmayacak. Tüm bu altın, 23x23 metrelik bir küp içine sığabiliyor. Bu büyüklük 5 olimpik havuza bedel.
ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, bugüne dek dünyada bulunan altın miktarını ve bunun sığabileceği alanı hesapladı.
USGS’nin açıkladığı verilerden yararlanan IFL Science, tarih boyunca çıkarılan altının 244 bin ton olduğunu, bunun 187 bin tonunun madencilik işlemleriyle çıkarıldığını yazıyor. Her yıl çıkarılan altın miktarıysa 2756 ile 3307 ton arasında değişiyor.
USGS’nin verilerine göre 57 bin tonluk altın, maden olarak toprak altında duruyor ve mevcut teknolojilerle 17 yıl sonra bu altınların da çıkarılmış olması bekleniyor.
Buna rağmen erişemediğimiz noktalar da var. Derginin iddiasına göre Antarktika ve okyanusların tabanında da madenler var ancak bunları mevcut imkânlarla çıkarmak fazla maliyetli.
Her yıl çıkarılan altınların yaklaşık yüzde 30’u Güney Afrika’daki Witwatersrand Havzası’ndan çıkarılıyor.
Altın üretiminde ilk sırada Çin var. En çok üretim yapan altın madenciliği firması Kanada merkezli Barrick Gold Corporation.
Tüm altın çıktığı anda her bir kenarı 23 metre olan bir küp içerisine sığabiliyor. Bu büyüklük, 50 metre uzunluğunda, 25 metre eninde, 2 metre derinliğindeki olimpik yüzme havuzlarının 5 tanesini doldurabiliyor.