10Haber’in bu haberleri size geçen haftayı anlatacak

Seçim telaşıyla geçen pazar gününü, ikinci tur tartışmaları ve 28 Mayıs'ta kurulacak sandığın heyecanı takip etti. Bu hafta da seçimle yatıp kalkacağız. Geride kalan haftaya bir bakalım, 10Haber yoklamamızı tamamlayalım.

Anneler günü kutlu olsun: Roman ve öykülerle… Anne, anne, anneciğim!

Anneler günü kutlu olsun: Roman ve öykülerle... Anne, anne, anneciğim!

Seçim gündeminde çoğu kişi ihmal etti elbette ama bildiğiniz gibi Anneler Günü’nü eda ettik. Bizim de o güne özel haberlerimiz, dosyalarımız vardı. Ilgaz Gökırmaklı’nın hazırladığı okuma listesi, bu özel günden bağımsız olarak not edilecek kitaplarla dolu. Ne diyor Ilgaz: “Anelerimizden ne bekliyoruz, anneliğimizden ne bekliyoruz; edebiyat ve roman karakterleri bize yol gösterir ya da ilham verir mi bilinmez. Kimi ilk satırdan çok sevdiğimiz, kimi anlamak için biraz daha zamana ihtiyaç duyduğumuz edebiyat annelerinin kulaklarını çınlattık.”

Sadece 14 gün değil; ekonomi açısından artık her gün kritik

Sadece 14 gün değil; ekonomi açısından artık her gün kritik14 Mayıs’taki seçim sonucunda Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu alması ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura sarkması, ekonomideki yakın dönem senaryolarını da netleştirmeye başladı. Erdal Sağlam, ekonomide ‘kritik gün’ tanımını neden uzun süre kullanacağımızı anlattı tane tane.

Dünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsü Dün gece Arsenal’ın Nottingham Forest’a 1-0 mağlup olmasıyla, Manchester City, üst üste 3’üncü kez Premier League şampiyonu oldu. İlkay Gündoğan da attığı gollerle Manchester City’yi şampiyonluğa görüten kilit isimlerden oldu. Şampiyonlar Ligi dahil 3 kupa alma şansı bulunan mavilerin kaptanı saha içinde ve dışında tam bir lider. Cüneyt Muharremoğlu, şampiyonluk kazanılmamışken, Gündoğan’ın portresini kaleme aldı.

İşçi sınıfı ve yoksullar kime oy verdi?

İşçi sınıfı ve yoksullar kime oy verdi?“Apaçilere, yoksullara, işçi sınıfına bu ülkenin zenginliğinden haklarını alma hayali kurdurmadan seçim kazanmak mümkün değil. Levent’te değil Çerkezköy’de, Suadiye’de değil Esenler’de, Karşıyaka’da değil Bursa’da kazanan kazanır” diyor Barış Soydan. Mutlaka okumanız gereken bir analiz.

Mehmet Yılmaz’a itirazım var: Biz hangi halkı tanımıyoruz?

Mehmet Yılmaz’a itirazım var: Biz hangi halkı tanımıyoruz?10Haber yazarı Ertuğrul Özkök, bu hafta hem Mehmet Y. Yılmaz’a verdiği cevap hem de Çiğdem Anad’dan aldığı cevapla polemiklerin merkezindeydi. Özkök, ‘Halkı tanımıyormuşum’ diyerek yazmayı bırakan Yılmaz’a itiraz etmişti: Erdoğan’a oy veren yüzde 49, vermeyen 51’i tanıyor mu? Yüzde 35 oy alan AKP halkın geri kalanını tanıyor mu? Tanısalar ne olacak? Çiğdem Anad’ın mektubunu da Özkök’ün cevabını da peşinden okuyun tabii.

Anketlere inanarak gelen yabancı yatırımcı iki günde kaçtı

Anketlere inanarak gelen yabancı yatırımcı iki günde kaçtı‘Muhalefet kazanıyor’ varsayımıyla yükselen hisseler seçim gününden sonra adeta çöktü. İş Bankası başta olmak üzere banka hisseleri 15 Mayıs haftasının ilk 2 gününde taban olmuştu yani günde yüzde 10 değer kaybetmişti. Anadolu Efes de aynı durumdaydı. Kısacası anketlere inanarak gelen yabancı yatırımcı iki günde hisselerini satıp kaçmıştı. Bunu da bize Barış Soydan anlatmıştı.

Bir süper yıldız doğuyor! NBA’ye gelmeden insanları sokağa çıkardı

Bir süper yıldız doğuyor! NBA'ye gelmeden insanları sokağa çıkardıNBA’de takımların gelecek yıllar için plan program yapması için en önemli başlangıç noktası NBA Draft’ları ve burada aldıkları sıralama. Şampiyon günlerini hasretle arayan San Antonio Spurs, draftta sadece birinci sırayı almadı, ayrıca NBA tarihinin en büyük potansiyellerinden olarak görünen Victor Wembanyama’yı da gayri resmi olarak draft etti. 19 yaşında 2.19 boyundaki Fransız saf yetenek, adım attığı her takımı dönüştürecek bir yetenek. Kutluhan Kocadağ, halkı sokaklara döken oyuncuyu yazdı.

Merkez Bankası kredi kartından nakit avansı önce engelledi, ortalık karışıp panik çıkınca kararından döndü

Merkez Bankası kredi kartından nakit avansı önce engelledi, ortalık karışıp panik çıkınca kararından döndüMerkez Bankası önce kredi kartından nakit avansı kısıtlamak için bankalara Hazine bonosu taşıma mecburiyeti getirdi. Bunun üzerine bankalar nakit avansı tamamen kesince Türkiye’de sistem paniği oldu. Merkez Bankası kararından geri döndü, nakit avansa kısıtı kaldırdı. Nuray Tarhan, tüm süreci özetledi.

Soylu’nun tanıttığı uygulamanın detayları ortalığa saçıldı

Soylu'nun tanıttığı uygulamanın detayları ortalığa saçıldıİçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı programda “Fotoğrafını çektiğimiz kişinin bilgileri hızlıca çıkıyor” diyerek anlattığı uygulamanın detayları, Telegram gruplarında dolaşıyor. Bir kullanıcı, programa sızdığını ve kullanabildiğini iddia ediyor. Hazar Dost’un ortaya çıkardığı bu durum, bu hafta en çok ses getiren haberimizdi. Okumadan geçmeyin.

İyi uykunun peşinde koşmaktan yoruldunuz mu?

İyi uykunun peşinde koşmaktan yoruldunuz mu?Uykuya dalmak 20 dakikadan fazla sürenizi alıyor, gece sık sık uyanıyor ya da sabaha karşı uyanıp bir daha uyuyamıyorsanız dikkat, bir uyku hastalığınız olabilir. İyi bir gece uykusuna kavuşmak istiyorsanız bu yazı size rehberlik edebilir. Çünkü Özgür Gökmen Çelenk, işin uzmanı Prof. Dr. Derya Karadeniz’le konuştu.