Şarj istasyonu sektöründe rekabet kızışıyor: Enerjisa Eşarj’ın tamamını satın aldı

Sürdülebilirlik stretejisini merkezleyen Enerjisa, Türkiye’de en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip Eşarj’ın tamamını satın alarak bünyesine kattı.

Ekonomi 29 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Enerjisa Enerji, Eşarj'ın tüm hisselerini satın aldığını duyurdu.

Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte artan şarj istasyonu ihtiyacı şirketlerin ilgisini cezbetmeye başladı. karşısında Enerjisa Enerji, Eşarj’ı tüm hisseleriyle birlikte satın aldığını açıkladı. Türkiye’nin en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip elektrikli araç şarj istasyonu ağı olan Eşarj’ın çoğunluk hisselerini 2018 yılında satın alarak şirketin yönetimine geçen Enerjisa Enerji, 2021 yılında Eşarj’daki çoğunluk hisse payını yüzde 80’den 94’e yükseltmişti. Eşarj, kurduğu 360kW gücündeki ilk istasyon ile birlikte 60’ın üzerinde şehirde 400’den fazlası yüksek hızlı (DC) olmak üzere 600’ün üzerinde şarj istasyonları en iyi deneyimi sunmaya devam ediyor. Eşarj’a yatırım planı kapsamında son 2 yılda 250 milyon TL’lik yatırım yapan Enerjisa Enerji, Eşarj ile 2023 yılı sonuna kadar 81 ilde en az 1 yüksek hızlı (DC) olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalışıyor.

EnerjiSA'nın karı yüzde 110 artarak 2.3 milyar TL olduEnerjiSA’nın karı yüzde 110 artarak 2.3 milyar TL oldu

‘Herkes için daha iyi bir gelecek sağlayacak adımların öncüsüyüz’

Eşarj’ın tamamını Enerjisa Enerji bünyesine kattıkları için gurur duyduklarını dile getiren Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “Türkiye’nin ilk ve en fazla hızlı elektrikli araç şarj istasyon ağı ve elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarıyla müşterilerine en iyi ve en hızlı deneyimi yaşatmaya devam ediyoruz. Türkiye elektrikli araç şarj istasyonları ekosisteminin yanı sıra herkes için daha iyi bir gelecek sağlayacak adımların öncüsü olmak ve bu ekosistem içerisinde oyun kurucu şirketler arasında yer alma hedefiyle çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızı inovasyon ve dijitalleşme üzerine yapıyoruz. Bu noktada ekosistemimizi yaptığımız yatırımlarla güçlendiriyor; bu yatırımlar ile Türkiye’de elektrikli araç ekosistemi içerisinde iddiamızı ortaya koymuş oluyoruz. Bu satın almayı da bunun bir kanıtı olarak görebiliriz” dedi.

Şarj hizmeti sağlayanlara ağ oluşturmaları için 2024'e kadar süreŞarj hizmeti sağlayanlara ağ oluşturmaları için 2024’e kadar süre

Eşarj, ilklere imza atmıştı

Elektrikli araçların karbon emisyonlarını azaltmada tam potansiyellerine ulaşmaları için çalışan Türkiye’nin ilk şarj operatörü olan Eşarj, yenilebilir enerji sertifikası alan ilk şarj operatörü (IREC, YEK-G), ilk DC şarj istasyonu ve elektrikli araç markaları ile anlaşmalı ilk şarj operatörü ve son olarak unvanlarının yanına Türkiye’de 360kW gücündeki ilk ve en hızlı şarj istasyonunu da ekleyerek bir ilke daha imza atmıştı. 2008 yılında faaliyete geçen şirketin temel kuruluş kapsamı ise Elektrikli Araçlara yönelik özel ve halka açık alanlarda şarj istasyonları ve sistemleri tesis etmek, işletmek, elektrik enerjisi ve bağlı yazılım çözümlerini sunmak.

Togg’un ilk şarj istasyonları kurulduTogg’un ilk şarj istasyonları kuruldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.