‘Kara para’ davasından tahliye edilen Dilan ve Engin Polat’a ‘vergi’ soruşturması
Cezaevine giren Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın avukatı Çağdaş Çelik dosyadan çekildiğini açıkladı. 10Haber’e konuşan Avukat Çelik, 'Bu süreçte çok yıpratıldım. Örgüt yöneticisi bile denildi. Öyle olsam ne işim var dışarıda' dedi. Çiftin 27 şirketine ise kayyum atanmasına karar verildi.
Soruşturma ve tutuklamaların ardından Dilan ve Engin Polat cephesinde yeni bir gelişme oldu: Çiftin avukatı Çağdaş Çelik dosyadan çekildiğini açıkladı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında ‘Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet’ suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmış, operasyon kapsamında yakalanan toplam 24 şüpheliden ilk grup Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmişti. 19 saat süren işlemlerin ardından aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat olduğu 12 kişi tutuklanırken altı şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Dilan ve Engin Polat’ın tutuklanmasının ardından çiftin avukatlarından Çağdaş Çelik dosyadan çekildiğini açıkladı. 10Haber’in ulaştığı Avukat Çağdaş Çelik sosyal medyada hakkında kendisine yönelik suçlayıcı mesajlar paylaşıldığını belirtip “Çok yıpratıldım bu süreçte” dedi.
“Sosyal medyada örgütün yöneticisi olduğum dahi yazıldı” diyen Avukat Çelik şunları söyledi:
“Yönetici olsam ne işim var dışarıda. Dosyada açıklanan bir şey yok. İddiaları göremiyoruz. Ben ifadelere dahi girmedim. Zaten kazandığım para ortada. Sözlerimin arkasındayım, para aklama olursa çekileceğim demiştim. Buna dair dosyanın içeriği gösterilmediğinden bir bilgim yok. Artık yeter, çekiliyorum.”
Polat ailesi emniyet ifadelerinde Avukat Ahmet Gün’ü suçlamıştı. Engin Polat’ın babası Sezgin Polat her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylemişti. Dilan Polat da sorgusunda bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylemiş, yine şirketlerin muhasebesini de kontrol ettiği belirtilen Ahmet Gün’ü işaret etmişti. Ahmet Gün ise şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifadesinde anlatmıştı.
Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye gönderdiği sevk yazısında ise Ahmet Gün’ün çiftin sahte fatura işlemleri yaptığına ilişkin bilgi verdiği ve etkin pişmanlık uygulamasından yararlanmak için dilekçe verdiği belirtilmişti. Savcılık yazısında, “MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkin pişman şüpheli ifadesi gibi tüm soruşturma evrakı içeriğinden şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü faaliyeti çerçevesinde sahte fatura ve belgelerle gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini kurmuş oldukları çok sayıda şirket üzerinden işleme tabi tutarak sonuç olarak MİLDA Gayrimenkul Otomotiv San. ve Ticaret Anonim şirketi üzerinden akladıkları MASAK raporuna göre 250 milyon olduğu anlaşılmakta” denmişti.
Savcılığın avukat Ahmet Gün ile ilgili sevk yazısında “Tasfiye halindeki kendine ait 5 şirketten Dilan Polat’a ait firmaya gerçek bir mal alış ve satış olmadan değişik zamanlarda 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 milyon lira sahte fatura düzenlediği” belirtilmişti.
Bu arada mahkeme Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Dilan ve Engin Polat’a ait 27 şirkete kayyum atanması talebini kabul etti. 12 Ekim tarihinde Dilan ve Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el konmuştu. Mahkeme 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetti.