Türk-Macar dostluğunun 100. yılı İş Sanat’ta kutlanıyor

Türk-Macar Dostluk Anlaşması'nın 100. yıldönümü vesileyle İş Sanat, Nisan ayında özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Franz Lizst Akademisi’nin müzisyenlerinden kurulan Anima Musicae Oda Orkestrası 17 Nisan'da sahnede.

Kültür Sanat 27 Ocak 2024
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Anima Musicae Oda Orkestrası

İş Sanat, Türk-Macar Dostluk Anlaşması’nın 100. yıldönümü vesileyle dünya çapında tanınan Macar müzisyenleri ağırlamaya hazırlanıyor. Franz Liszt Akademisi’ndeki müzisyenlerden kurulu Anima Musicae Oda Orkestrası ile yine aynı ülkeden kemancı Gwendolyn Masin 17 Nisan Çarşamba, saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda sahne alacak. Konserde Camille Saint Saens, Franz Lizst, Maurice Ravel, Bela Bartok’un eserleri seslendirilecek.

Macar topluluk en prestijli sahnelerde konser verdi

Özgün ve etkileyici performanslarıyla klasik müziğin tanınmış toplulukları arasında yer alan Anima Musicæ Oda Orkestrası, klasikten çağdaş döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip. 2010 yılında kurulmasının ardından uluslararası sahnede başarılı performanslara imza atan topluluk, 2011 yılında Viyana’daki Wiener Musikverein’da düzenlenen 5. Summa Cum Laude Uluslararası Müzik Festivali’nde Olağanüstü Başarıya Sahip Yaylı Çalgılar Orkestrası kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Liszt Academy, Marble Hall of the Musikverein, Kodály Center, Teatro Verdi gibi prestijli sahnelerde sıkça konser veren orkestra, dünya çapında tanınmış Macar solistler Kristóf Baráti, György Déri, Zoltán Fejérvári’yle birlikte dünyaca tanınmış şef ve solistlerle de müzikal iş birliklerini sürdürüyor.

Eleştirmenler tarafından “müziğin bilinmeyen bölgelerine cesaretle girebilen, heyecan verici bir sanatçı” olarak tanımlanan kemancı Gwendolyn Masin, sıra dışı bir müzisyen olmasının yanı sıra, eğitimci ve besteci kimliğiyle de dikkat çekiyor. Yayınladığı  “Michaela’s Music House, The Magic of the Violin” keman eğitim metoduyla birçok ödül kazanan sanatçı, bu yöntemle ürettiği müzikal çalışmalarını da aynı kitapta yayınladı. Maxim Vengerov, Kim Karkashian, Adrian Brendel ve Istvan Vardai gibi sanatçılarla oda müziği çalışmaları da bulunan Masin,   2009 yılından beri, kurucusu olduğu İsviçre’de düzenlenen GAIA Müzik Festivali’nde sanat yönetmenliği görevini sürdürüyor.

Bir asırlık dostluğun meyvesi: 2024 Türk-Macar Kültür YılıBir asırlık dostluğun meyvesi: 2024 Türk-Macar Kültür Yılı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.