Nevzat Aydın, “bana burjuva demeyin” dedi, Yemek Sepeti işçilerinden yanıt geldi

Yemek Sepeti kurucusu Aydın, TİP lideri Erkan Baş'ı övdü, 'Sen burjuvazi tarafındasın Erkan başkan burjuvazi karşısında" yorumuna ise "Bana da burjuva demeseydiniz iyiydi" yanıtı verdi. Bu yanıta Yemek Sepeti işçileri tepki gösterdi.

Gündem 15 Mart 2023
Bu haber 2 yıl önce yayınlandı

Yemek Sepeti’nin kurucusu iş insanı Nevzat Aydın attığı tweet ile tartışma yarattı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın konuşmasını dinlemekten büyük keyif aldığını söyledi.

Habertürk yayınına katılıp “14 Mayıs’ta Erdoğan tarihinin en ağır yenilgisini alacak” diyen Baş’ın açıklamalarının ardından Twitter’dan paylaşım yapan Aydın, şu ifadeleri kullandı: “TİP Başkanı @erkbas yine döktürdü. Tabii ki çok temel farklılıklarımız var ama samimi ve coşkulu konuşmasını seyretmekten büyük keyif alıyorum.”

“Nankör” sözü hatırlatıldı

Nevzat Aydın’a Yemek Sepeti işçilerinin sendikalaşma mücadelesini hatırlatan yanıtlar geldi. Kendisine Yemek Sepeti işçilerine “nankör” dediği hatırlatılan Nevzat Aydın, “İş yavaşlatıp doğru düzgün çalışan arkadaşlarını tehdit edenlere söylemiştim. Doğrudur” şeklinde karşılık verdi.

Nevzat Aydın, “Sen burjuvazi tarafındasın” yazan bir kullanıcıya, “Burjuva demeseydiniz iyiydi” diye sitem etti. Aydın daha sonra şunları yazdı: “Burjuva sınıfı eşitlik ve özgürlüğü sadece kendisi için isteyen bir sınıf olmaktadır. Burjuva sınıfına dahil olan kişiler birbirlerinin özgürlüklerini kısıtlayabilmektedirler. Burjuva sınıfı özellikle işçi sınıfının haklarını istismar eden bir sosyal sınıf olmaktadır.”

Yemeksepeti İşçi Komitesi tepki gösterdi

Nevzat Aydın’ın tweetlerine Yemeksepeti İşçi Komitesi tepki gösterdi. Yemeksepeti İşçi Komitesi Komite 2 yılı aşkın süredir TÜMTİS’in yetkisine yapılan itirazın kaldırılması için çabalıyor. Sendikal örgütlenme özgürlüğünün tanınması ve yapılan iş kolu değişikliğinin geri alınması da komitenin talepleri arasında. Nevzat Aydın’a “Nevzat Bey temel farklılığınız şu sanırım: Erkan Baş işçilerinizin sendikada örgütlenmesini istiyor. Sizde işçilerinizin örgütlü hareket etmesini, sendikalı olmasını istemiyorsunuz. Küçük ve önemsiz bir nüans olsa gerek” şeklinde karşılık verdiler.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.