Çekirge Ertuğrul Özkök çırılçıplak çömeldi ve….

Araştırmacı mizah yazarınız Serdar Turgut, Osman Müftüoğlu'nun 'Genç kalmak için çömel' önerisine en önce Ertuğrul Özkök'ün uyacağını düşünüyor.

20 Haziran 2023
Alafranga tuvaletler bu kadar yaygınlaşmamış, hala Alaturka tuvalet kullanıyor olsaydık, sokak ortasında çömelmek de gerekmeyecekti.

Bugünlerde İstanbul’un herhangi bir semtinde tuhaf kıyafetli bir adamın aniden büyük tuvaletini yapacakmış gibi yere çömeldiğini ve bunu defalarca tekrarladığını görürseniz hemen cep telefonlarınıza sarılıp ambulans ve polisi çağırmanıza gerek yok. Paniklemeyin o dalış kıyafeti içinde göreceğiniz çömelen tuhaf adam Ertuğrul Özkök olacak. Onu öyle görüp de akıl hastanesinden ambulans çağıranlar aslında temelde haklılar, kendisi artık tamamen çıldırmış durumda ama zararsız bir deli.  Zararı bir tek kendisine.

****

Yazının girişinde ‘İstanbul’un herhangi bir semtinde’ dedim ya. bu semtler arasında Ümraniye, Horhor, Okmeydanı türünden halkın çoğunlukta oluğu semtler olacağını sanmayın. O görünmek için kendisi gibi olan Beyaz Türklerin doğal yaşam alanları olan Nişantaşı, Levent, Kadıköy gibi yerlerde görülebilecektir muhakkak.

Beşiktaş da olabilir tabii ki ama meyhanelerin bulunduğu sokakta olmayacaktır bu. Çünkü halkın tercihi olan rakı’ya karşı tepkisi olduğundan  Beşiktaş’ta olmasına rağmen o sokağa adımını atamaz. Hem  bildiğim kadarıyla adım atsa bile oradan katiyen canlı çıkamaz çünkü yıllar önce Nevizade’de Fransız şarabı içip rakıya hakaret ettiği için hakkında çıkarılmış canlı veya tercihan ölü getirecek olana verileceği söylenen ödül de bulunuyor.

****

Onun adım atmayacağı semtler olarak verdiğim yerlerde yaşayan hiç beyaz türk yok mu? Var tabii ki, örneğin ben Ümraniye’de yaşıyorum. Bu beyaz Türk olarak yaşıyor gibi yapıp da aslında yavaş bir intihar yolunu tercih edenlerin yapacağı türden bir seçim oluyor.

***

neyse konuyu dağıtmayım da asıl meseleye gelelim. 

Ertuğrul Özkök’ün durup dururken bazı semtlerde neden çömelmeye başlayacağını açıklamalıyım.

Osman Müftüoğlu Hürriyet gazetesindeki yazısında çömelme egzersizlerinin yaşı ilerlemiş insanlara nasıl da iyi geleceğini anlatan bir yazı yazdı.

Osman Müftüoğlu ile Ertuğrul Özkök arasında eskilerin Kung Fu dizisindeki Caine karakteri ile kendisine ‘Çekirge’ diye seslenen hocası Po arasında olduğuna benzeyen bir tuhaf ilişki var.

Burada çekirge konumunda olan Özkök, Po konumundaki Müftüoğlu’ndan aldığı tavsiyeleri büyük bir ciddiyetle uyguluyor.

Bir zamanlar Müftüoğlu ona günde minimum 15 bin adım atmanın yararlarını anlattı. O da şimdi kendini tutamayarak Amerika kıtasını baştan sona yürüyen Forest Gump karakterinin Türkiye versiyonuna dönüşmüş durumda.

*****

Aldığım bilgilere göre Istanbul’da kasırga yaşandığı günlerde bile yürümesini engellenmemesi için kendisine dalış kıyafetine benzeyen bir kıyafet almış. bunun içinde daha çok terlediğinden olsa gerek yaz koşullarında da bunu giyerek yürüyüşe çıkabiliyormuş.

Aldığım bir diğer istihbarata göre o kıyafetin kendi vücut ölçüsünden daha küçük boyda olanını bilinçli olarak tercih etmiş. Dedim ya artık tamamen delirmiş durumda. O yüzden mazur göreceksiniz yapacak bir şey de yok.

*****

Neden ölçülerinden daha küçük boyda bir kıyafeti seçtiğine gelince bir süreç içinde bu küçük ölçülü kıyafetin içine de rahat girebilmek istiyormuş. bence onun bu küçülme süreci sürerse bir gün ortadan kaybolabilir. bu da olur mu demeyin daha önce yazmış olduğum gibi benim penisime aynen bu oldu. o küçüle küçüle sonunda yok oluverdi.

****

Başlıktaki çıplaklık konusuna da gelince bunu teyit edemedim ama kendi vücuduna aşık olduğundan evde çömelirken bunu ayna karşısında çırılçıplak yaptığına da eminim. Bir süre evde çömeldikten sonra özel kıyafetini giyip kamusal alana çıkıyor olmalı

Teyit edemedim desem de aslında bunu teyit edeceğim sağlam kaynağım da var. Ama bunun doğru olması durumunda hayalimde oluşacak görüntüye  tahammül edemeyeceğimden buna girişmedim.

****

son sözüm Müftüoğlu hocaya olacak.bu ülkede Alafranga tuvaletlerin yerine alaturka tuvaletler hala daha yaygın kullanıyor olsaydı hocanın teorisine göre hepimizin daha sağlıklı olacağını görmemiz gerekiyor. Bunu engelleyen emperyalist güçleri ve onların işbirlikçilerini lanetliyorum. üstelik bu olsaydı bunun bir yan avantajı olarak Özkök’ün çömelmek için evden çıkması da gerekmeyecekti ve insanlar onu o halde görmekten kurtulacaklardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.