5 yıldızlı otele bir gece parası ödedi tam 603 gece kalmayı başardı

Hindistan'da yaşayan Ankuş Dutta, 5 yıldızlı bir otelde para ödemeden 603 gece kalmayı başardı. Delhi polisi dolandırıcılık soruşturması başlatırken, olayın otel kayıtlarının sistemli olarak tahrif edilerek yapıldığı belirtiliyor.

Dünya 24 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dolandırıcı misafirin otele bıraktığı fatura 1.5 milyon lira civarında.

Hindistan vatandaşı Ankuş Dutta, Delhi Havalimanı yakınındaki Roseate House adlı otele 30 Mayıs 2019’da girdiğinde bu kadar uzun süre misafir olacağını kimse beklemiyordu.

5 yıldızlı otele bir gecelik ödeme yapan Dutta’nın sonraki gün otelden çıkış yapması gerekiyordu. Ancak Dutta akılalmaz bir işe imza attı ve 603 gün sonra otel yetkilileri olayı fark edene kadar oteldeki misafirliğini sürdürdü. Otelden 22 Ocak 2021’de ayrılan adam, geride 5 milyon rupilik (yaklaşık 1,5 milyon TL) borç bıraktı.

Dutta’nın fark edilmeden bu kadar süre otelde kalmayı, çalışanlara rüşvet verip kayıtları değiştirerek başardığı düşünülüyor. Bu yönde şüphesi olan otel yöneticileri, kayıtları değiştirdiğini düşündükleri çalışanlar hakkında komplo, sahtecilik ve dolandırıcılık suçlaması yönelterek polise ihbarda bulundu.

Otelin suç duyurusunda, oda fiyatlarının belirlenmesi ve misafir ödemelerinin takibi için otelin bilgisayar sistemine erişimden sorumlu olan Ön Büro Departmanı Başkanı Prem Prakash, Dutta’nın uzun süreli kalışına uyum sağlamak için otel politikalarını kasten çiğnemekle suçlandı.

Prakash’ın, konukların kalış süreleri ve mali hesaplarının kaydını tutmak ve izlemek üzere tasarlanan otelin kurum içi yazılım sistemini kurcalamak için Dutta’dan yasadışı nakit ödemeleri kabul etmiş olabileceğinden şüpheleniliyor.

Yerel medyaya göre suç duyurusunda, “Konuk Bay Ankush Dutta ile aralarında Bay Prem Prakash’ın da bulunduğu bilinen ve bilinmeyen bazı otel personeli tarafından haksız kazanç elde etmek ve oteli haklı alacaklarından mahrum bırakmak amacıyla bir suç komplosu kurulmuştur” deniliyor.

Olayın seyri şu şekilde:

Ankuş Dutta konuk, Roseate House’a ilk olarak 30 Mayıs 2019 tarihinde giriyor ve tek kişilik bir oda için rezervasyon yaptırıyor. Ancak odayı boşaltmak yerine 22 Ocak 2021’e kadar otelde kalıyor.

Otel kurallarına göre bir misafir 72 saati aşan konaklama ücretini ödemediğinde, CEO ve Mali Kontrolörün bilgilendirilmesi gerekiyor. Ancak Prakaş, Dutta’nın bekleyen borçlarını otelin üst makamlarına bildirmeyi ihmal etmiş. Aslında, 30 Mayıs’tan itibaren ödenmemiş ödeme raporları oluşturmaktan kasıtlı olarak kaçınmış. Bunu da 25 Ekim 2019’a kadar yapmış.

Raporu 25 Ekim’den sonra oluşturduğundaysa, ilgisiz misafirlerin bekleyen faturalarını birleştirerek Dutta’nın ödenmemiş ücretlerini birleştirilmiş fatura içinde gizlemiş.

Otel ayrıca Ankuş Dutta’nın farklı tarihlerde her biri farklı meblağlarda üç çek düzenlediğini öğreniyor. Fakat bu çeklerin hepsi karşılıksız çıkmış ve otel yönetiminden kasten saklanmış.

Olay yeri Hindistan: Telefonunun bulunması için barajı boşalttırdıOlay yeri Hindistan: Telefonunun bulunması için barajı boşalttırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.